Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Saddam'ın yardımcısı ortaya çıktı

Saddam'ın yardımcısı ortaya çıktı

Saddam'ın yardımcısı ortaya çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2330 Beğen : 0

Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in kaçak yardımcısı İzzet İbrahim El Duri'nin internette bir videosu ortaya çıktı.

Saddam'ın Baas Partisi ile bağlantılı bir internet sitesinde yayımlanan videoda, El Duri olarak tanıtılan kişi, Irak hükümetini eleştiriyor.

Videoda, fiziksel olarak Saddam'ın kaçak yardımcısı El Duri'ye çarpıcı biçimde benzeyen kişi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesinin üzerinden 9 yıl geçtiğini hatırlatarak, komşu İran'ın, Başbakan Nuri El Maliki liderliğindeki Irak hükümetinin işlerine karıştığını savundu.

Gözlük taktığı ve yeşil askeri üniforma giydiği görülen El Duri, bir saat süren konuşmasında, "Herkes, her gün yankılanan ve bu ülkeyi tehdit eden tehlikenin seslerini duyuyor" dedi.

El Duri, Maliki'nin liderliğindeki Dava Partisi'nin, "Irak'ı Şii başkenti ilan ettiğini ve tüm Arap liderlerinden bu gerçeğe teslim olmalarını istediğini" söyledi.

Geçmişte birkaç kez öldüğü ya da yakalandığı haberleri çıkan El Duri'nin nerede olduğu bilinmiyor.

Irak'ta Saddam sonrası dönemde direnişçilerin finanse edilmesinde kilit rol oynadığı sanılan El Duri, ABD ordusunun Saddam rejiminin en çok arananlarını tanımlamak için çıkarttığı iskambil kağıtlarında "Sinek Papazı" idi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler