Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Redhack resmen terör örgütü

Redhack resmen terör örgütü

Redhack resmen terör örgütü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2252 Beğen : 0

‘Kızıl Hackerlar’ olarak bilinen Türkiye ’nin popüler internet korsanları grubu Redhack’in son olarak Dışişleri Bakanlığı’na bağlı internet sitesini hack’lemesi polisi harekete geçirdi.

Bu kapsamda Redhack isimli gruba yönelik yürütülen soruşturma ile ilgili kritik bir karar alındı. Savcılık, ‘Kızıl Hackerlar’ isimli grubu, orak çekiçten oluşan bir logosu ve bir manifestoya sahip olmasından dolayı terör örgütü kapsamına aldı.

BAKANLIĞI ÇÖKERTMİŞTİ

Kızıl Hackerlar’ın sadece Türkiye sınırları içerisinde faaliyet göstermediğinin altını çizen kaynaklar, bu örgütlere yönelik sadece emniyetin çalışmalarının yeterli olmayacağını ifade ettiler.

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde hem Sivas’ta katledilenleri anmak hem Suriye’ye yönelik saldırgan politikaları protesto etmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı’nın sitesini hack’leyen Redhack siber korsan grubu, bakanlığın resmi internet sitesinde bulunan yabancı diplomatlara ait kimlik kartlarının imajlarını yayımladı. Dışişleri Bakanlığı bu kimlik bilgilerinin yayılmasından korkuyor. Bundan dolayı iki nota yayımlayarak bilgilendirme ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını duyurdu. Redhack bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere birçok siteyi çökertti ve sitelerin içinde olan bilgileri aldı. Grup, adından söz ettiren eylemler yapmayı ve ses getirmeyi seviyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler