Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PYD ile Muhalifler Çatışmaya Başladı

PYD ile Muhalifler Çatışmaya Başladı

PYD ile Muhalifler Çatışmaya Başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2153 Beğen : 0

Saat 15.15’de başlayan ve halen devam eden silah sesleri Ceylanpınar’da tedirginliğe yol açtı.

Resulayn’ın Türkiye sınırına yakın noktalarındaki binaların çatılarında bulunan silahlı kişiler Ceylanpınar’dan net olarak görülürken, silahların ateşlenmeye başlanmasıyla birlikte güvenlik güçleri de alarma geçti. Ceylanpınar’da güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar sınır hattından uzak durmaları konusunda uyarılıyor.


'IRAK ORDUSU PEŞMERGELERLE SAVAŞIYOR'

IRAK Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, Irak ordusuna bağlı zırhlı birliğin Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içindeki bir köye girdiğini duyurdu. Haberde Irak Ordusu ile peşmerge komutanlarının gerginliğin bitirilmesi için görüşmelerinin sürdüğü belirtildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin resmi internet sitesinde yayınlanan habere göre bugün Irak Ordusu’na bağlı içinde tank, zırhlı araç ve 11 askeri aracın bulunduğu bir birlik, Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içinde bulunan Serha Köyü’ne girdi. Askeri kaynaklara dayandırılarak verilen haberde bu gelişme üzerine Peşmerge güçlerini alarma geçirdi. Kerkük tarafından Süleymaniye’ye doğru gelen Irak ordu güçlerinin daha fazla ilerlememesi için Süleymaniye’de bulunan Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı 16’ncı Tugayı olaya müdahale etti. Yerel kaynakların da doğruladığı öne sürülen olaydan sonra 16’ncı Tugay Komutanı General Sertip Bextiyar’ın, Irak ordusu ve Dicle Operasyon Gücü komutanlarıyla gerginliği bitirmek için bir araya geldiği belirtildi. Toplantıda Kürt tarafı Irak birliğinin daha fazla ilerlememesi istedi. General Bextiyar’ın Irak ordusunun kendilerinden habersiz bölgeye girmemesini ve hareket etmemesini kesin bir dille ilettiği belirtildi. Irak ordu güçleri ve bölgesel yönetim yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

GERGİN BEKLEYİŞ

Peşmerge gücü ile Irak Ordusunun karşı karşıya geldiği Tuzhurmatu’da gergin bekleyiş sürüyor. Sabah saatlerinde Irak ordusuna bağlı askerlerin polis kontrol noktalarının denetimini almak istediği ancak Tuzhurmatu Kaymakamlığı ile polislerin buna müsaade etmediği belirtildi. Peşmerge Bakanlığı Basın Bilgilendirme Sözücüsü Halgurd Hikmet Mala Ali, iki tarafın kendi mevzilerini koruduğunu söyledi.

"HABERLER ABARTILIYOR..."

AA muhabirine Tuzhurmatu’daki son gelişmelerle ilgili açıklamalar yapan Peşmerge Bakanlığı Basın ve Bilgilendirme Merkezi Müdürü Halgurd Hikmet Mala Ali, Tuzhurmatu’da sabah saatlerinde bir grup askerin polis kontrol noktalarının denetimini ele almak istediğini belirtti.

Ali, ”Tuzhurmatu’da sabah saatlerinde, polis kontrol noktalarına Irak ordusuna bağlı askerler getirilmek istendi ancak Kaymakamlık ve polisler buna müsaade etmedi. Askerler de geri döndü. Eskiden olduğu gibi polisler görevlerine devam ediyor” dedi.

Medyaya yansıyan ”Irak askerleri Kürt bölgesine girdi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Ali, rutin asker değişimin dışında herhangi olağanüstü bir durum söz konusu olmadığını, haberlerin abartıldığını ifade etti.

MEDYAYA KONUŞMA YASAĞI

Bu arada yanlış demeç ve bilgilerin önüne geçmek için dün Peşmerge Bakanlığında bir toplantı yapıldığı ve ilk defa medyaya konuşma yasağı getirildiği açıklandı. Halgurd Ali, Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer başkanlığında yapılan toplantıda farklı ve yanlış bilgilerin önüne geçmek, halkı paniğe sevk etmemek için medyanın, bundan sonra Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü ile Basın ve Bilgilendirme Merkezi tarafından bilgilendirileceğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler