Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem PKK seçime girip gelsin

PKK seçime girip gelsin

PKK seçime girip gelsin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2334 Beğen : 0

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, yerel yönetimlerin güçlendirildiği bir modelde PKK'nın seçime girip, seçildikten sonra gelmesini istedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e verdiği röportajda, PKK, Kürt sorunu, Abdullah Öcalan ve terörün çözümüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"PKK, silahla başımıza gelmesin. O zaman Kürt halkı için 80 yıllık silahlı vesayet bitmiş ve yeni bir baskıcı vesayet başlamış olur. Kabul edilmesi mümkün değil" diyen AK Parti milletvekili Ensarioğlu, yerel yönetimlerin güçlendirildiği bir modelde PKK'nın seçime girmesinin doğru olacağını söyledi.

PKK'nın sadece Abdullah Öcalan'ın hedef koymasına alıştığını iddia eden Ensarioğlu, "PKK bir yıldır sadece top çeviriyor. Oysa her örgütün ve her eylemin bir hedefi vardır. PKK'nın ise bir hedefi yok. PKK'nın içindeki hiçbir kanat örgüte hedef koyamıyor. Bu örgüt, sadece Öcalan'ın hedef koymasına alışmış" dedi.

'ÖCALAN EN GÜÇLÜ KONUMUNDA'

"Silvan olayıyla Oslo ve Öcalan'ı boşa düşürenler kendileri boşa düştüler" iddiasında bulunan Galip Ensarioğlu, "Öcalan şu anda en güçlü konumunda. PKK, Öcalansız hiçbir şey yapamayacağını gördü. Şimdi BDP, KCK, PKK hep birlikte yeni baştan Öcalan diyorlar" şeklinde konuştu.

'HAKLARIN VERİLİŞ TARZI HATALI'

Kürtler'in AK Parti'ye çok kızgın olduklarını da savunan AK Parti Diyarbakır milletvekili Ensarioğlu, "Kürtlere haklarınıın veriliş tarzı hatalıydı. Bu haklar sistematik verilmeliydi. Bir şeyi verirken, "daha ne..." denmemesi gerekir. Barış için önce siyasetin dili yumuşamalı" dedi.

'BDP'Yİ AŞAN BİR REFORM PAKETİ HAZIRLADIK'

Yerel yönetimleri güçlendirme tasarısının Meclis açıldığında gündeme geleceğini de ifade eden Galip Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle tasarı üzerinde bir yıl çalıştıklarını vurgulayarak, "BDP'nin özeklik modelini de aşan ciddi bir reform hazırladık" şeklinde konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler