Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Pasifik'te 7.4 büyüklüğünde deprem

Pasifik'te 7.4 büyüklüğünde deprem

Pasifik'te 7.4 büyüklüğünde deprem
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1902 Beğen : 0

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin internet sitesinde yer alan bilgide, denizin 53 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün, El Salvador'a ait Puerto El Triunfo limanının 111 kilometre güneyinde, Büyük Okyanus üzerinde olduğu kaydedildi. Depremde hasar veya yaralanmalar meydana geldiğine ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

El Salvador açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem ile 5,4 büyüklüğündeki artçı şokun ardından yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı. Hawaii'deki Pasifik Tsunami Merkezi, dün yerel saatle 22.37'de San Miguel'in 138 kilometre güneybatısında, denizin 53 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından Acajutla açıklarında 10 santimetrelik küçük bir tsunami tespit edildiğini açıkladı.

Depremden bir saat sonra kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki artçı şokun ise, aynı bölgede denizin 57,8 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. El Salvador'un yanı sıra Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Guatemala, Panama ve Meksika'yı kapsayan tsunami uyarısı daha sonra kaldırıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler