Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Oxford hayali tandırda kül oldu

Oxford hayali tandırda kül oldu

Oxford hayali tandırda kül oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2651 Beğen : 0

Kızıltepe ilçesindeki Mezopotamya Lisesi'nden bu yıl mezun olan ressam Şeyhmus Kino, Almanya'nın Mannheim Eyaleti'nde düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı 'Hayal dünyasında serbest çalışmalar' adlı resim yarışmasında birinci oldu.

ÖDÜL OLARAK ALDIĞI 350 BİN TL'Yİ SOMALİ'YE BAĞIŞLADI

Fabrika işçisi baba ile ev kadını annenin 5 çocuğundan biri olan Şeyhmus Kino, birincilik ödülü olan 350 bin lirayı Afrika'da açlıkla mücadele eden Somali'ye bağışlamasıyla da bir anda dikkatleri üzerine çekti. Aradan geçen süre içerisinde resim yeteneği nedeniyle Oxford Üniversitesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok üniversiteden burslu eğitim teklifi alan Şeyhmus Kino, bu teklif yazılarını bir dosya haline getirerek evindeki kitapların arasına koydu.

Bu yıl gireceği üniversite sınavı için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirten Şeyhmus Kino, "Sınava girdim ancak migrenim olduğu için sanırım stresten olacak ki baş ağrım başladı ve sınavı yarıda terk etmek zorunda kaldım. Eve geldiğimde üniversitelerden gelen teklifleri değerlendirmek için dosyayı bıraktığım yere gittim. Ancak dosyanın yerinde olmadığını gördüm. Dosyanın nerede olduğunu anneme sorduğumda ise şok oldum. Annem, tandırda ekmek pişirmek için eski kağıt diye evraklarımı alıp tandırda ateşte hayallerimle birlikte yaktı." dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Üniversitelerin burslu eğitim tekliflerini yakan annesini teselli etmeye çalışan Şeyhmus Kino, ortada kalmanın şokunu üzerinden atamadığını belirterek şöyle konuştu: "Belgelerde gideceğim üniversitelerde kiminle görüşeceğim, kiminle irtibat kuracağım bilgiler vardı. Ama o belgeler olmayınca ben de Oxford Üniversitesi'ni telefonla aradım, ancak yardımcı olan kimse olmadı. Daha önce birçok yarışmaya katıldım ve hepsinde birinci oldum. Hatta birinden 350 bin TL ödül kazandım ve bu ödülü Somali'ye bağışladım. Ama bugün ne yazık ki üniversitelerle görüşmek için Ankara ve İstanbul'a gidecek yol param bile yok. Yetkililerden ve üniversite yönetimlerinden yardım bekliyorum."

Olayın aslını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşayan anne Leyla Kino, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, "Okullar kapandığı için ekmek yaptığımda her zaman çocuklarımın kitaplarını tandırda yakıyordum. Dün de tandırı yakmak için çocukların kitapları arasından bazı kağıtları tandırda yaktım. Oğlum da kaybolan belgeleri sorunca yaktığım belgelerin onlar olduğunu anladım. Kendimi nasıl affedeceğimi bilmiyorum. Kendi elimle çocuğumun geleceğini yaktım. Maddi durumumuz da iyi değil. Özel üniversitelerden bize yardım etmelerini istiyorum."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler