Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Önce trene sonra askere bomba

Önce trene sonra askere bomba

Önce trene sonra askere bomba
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2378 Beğen : 0

Saray'da, terör örgütü mensuplarınca yük trenine düzenlenen mayınlı saldırının ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerini hedef alan uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker yaralandı.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Van-Kapıköy seferini yapan 54202 sefer sayılı yük treni, bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu demir yolu zarar gördü ve 6 vagon raydan çıktı.

Görevlilerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlarla asker sevk edildi. Bu sırada ikinci bir el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 astsubay, 1 uzman jandarma çavuş ile 2 jandarma eri yaralandı, araçlar hasar gördü.

Ambulanslarla Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülen yaralılar, burada yapılan müdahalenin ardından helikopterlerle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özalp Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA
Bu arada, bu olaydan bağımsız olarak, Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen bir soruşturma kapsamında Van merkez ve Çatak'ta bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HAKKARİ'DE 17 GÖZALTI
Öte yandan Hakkari Valiliği, kentteki izinsiz gösterilerde molotofkokteylli, havai fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları iddiasıyla 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 18 Ağustos 2012 tarihinde iftar sonrasında vatandaşların arasına karışarak taşlı saldırıda bulunan ve bu olay öncesinde ve sonrasında, kent genelinde molotofkokteyli, havai fişek ve taşlı saldırı eylemlerinde yer alan 17 kişinin belirlendiği kaydedildi.

Gözaltına alınan zanlıların 14 eyleme katıldıklarının tespit edildiği bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler