Gündem

Odatv'de tahliye

Odatv'de tahliye
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2743 Beğen : 0

Odatv imtiyaz sahibi gazeteci Soner Yalçın’ın ‘sanığa atılı suçun niteliğiyle tutuklukta geçirdiği süre dikkate alındığında tutukluma koruma tedbiri yerine diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada sanık için yeterli olabileceği nazara alınarak, sanığın tutukluluk halinin kaldırılarak adli kontrol altına alınmasına' karar verildi.

Yalçın’a aynı zamanda yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Davada üç hakimden Hikmet Şen, Soner Yalçın’ın adli kontrol tedbiriyle tahliyesine yönelik şerh koydu.

Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük’ün tutukluluk halinin devamına oy birliğiyle karar verildi.

Böylece Odatv davasında tutuklu Odatv çalışanı kalmadı.

Odatv davasına bakan mahkeme, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe yazılarak ‘dava dosyasında daha önce mahkemeye dijital olarak gönderilen dosya suretinden sonra, yargılamanın devamında dosyaya sunulan tüm bilgi ve belgelerin dvd’ye kaydedilerek gönderilmesini’ istedi.

Davanın bir sonraki duruşması 21 Mart 2013 tarihine ertelendi.

Odatv davası nedir?

Odatv imtiyaz sahibi, gazeteci Soner Yalçın 14 Şubat 2011'de, gözaltına alınıp tutuklandı.

Kamuoyunda Odatv davası olarak bilinen ve 27 Aralık'ta yeni duruşması yapılacak olan dava kapsamında tutuklanan yalnızca o değildi.

Aralarında henüz ilk duruşma yapılmadan hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, yazar Yalçın Küçük, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ve gazeteciler vardı: ''Doğan Yurdakul, Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Sait Çakır, Coşkun Musluk.''

İddianame uzun süre tartışıldı. Deliller arasında yer alan word belgelerinin virüsle bilgisayarlara yerleştirildiğini savunan sanıklar, üç üniversiteden ve ABD'li bir bilişim şirketinden rapor aldı. Ayrıca mahkeme TÜBİTAK'dan bilirkişi raporu istedi.

14 Eylül'deki duruşma öncesinde gelen rapor kafaları daha da karıştırdı. Bunun üzerine mahkeme kurumdan ek rapor talep etti. Bu ek rapor ise 12 Kasım'da geldi.

Bu arada Soner Yalçın dışındaki gazetecilerin hepsi farklı duruşmalarda tahliye edildi. Ahmet Şık, Nedim Şener, Coşkun Musluk ve Sait Çakır bu yıl 12 Mart'ta, Müyesser Yıldız 18 Haziran'da, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ise 14 Eylül'de.

Bu arada Odatv yargılamasını yürüten 16. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce iki davanın birleştirilmesi için Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı talepte bulunmuştu. 28 Kasım tarihli Ergenekon duruşmasında bu talep reddedildi ve iki dava dosyası birleştirilmedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler