Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Obama BM Zirvesi'ne seslendi

Obama BM Zirvesi'ne seslendi

Obama BM Zirvesi'ne seslendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2035 Beğen : 0

Obama, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun New York'taki yıllık toplantılarının açılışı sırasında yaptığı konuşmada yaygın protesto gösterilerini tetikleyen İslam karşıtı video için "iğrenç" dedi.

Obama, videonun Birleşmiş Milletler'in ilke ve hedeflerine bir saldırı olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu Zirvesi'nde ağırlıklı olarak Ortadoğu'daki gelişmelerin yankı bulması bekleniyor.

ABD'de hazırlanan bir video ve tetiklediği gösteriler, Suriye'deki çatışmalar ve İran'ın nükleer programı, Ortadoğu ilintili konular arasında öne çıkacak gibi görünüyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, açılış konuşmasında, Suriye'deki çatışmalar için "dalları dünyaya uzanan bölgesel bir felaket" dedi.

Ban, BM Güvenlik Konseyi'ni harekete geçmeye çağırırken "şiddet yayılırken uluslararası toplum yüzünü öbür tarafa çevirmemeli" ifadesini kullandı.

Ban, buna ek olarak şunları da söyledi "Caniliğe varan insan hakları ihlalleri devam ediyor; bu ihlaller ağırlıklı olarak hükümet güçleri tarafından yapılıyor ama muhalefetin de sorumlu olduğu ihlaller bulunuyor."

Ban, dünyadaki insanların BM'ye bölünmüş bir dünyayı yansıtsın diye bakmadığını, sorunlara çözüm getirmesini beklediğini söyledi.

ABD Başkanı Obama Suriye ile ilgili değerlendirmesi sırasında daha sert bir ifade biçimi benimsedi.

Obama, Beşar Esad rejiminin sona ermesi gerektiğini söyledi.

Libya'da video protestocusu kalabalıkların eylemi sırasında öldürülen ABD elçisi Chris Stevens'ı anarak konuşmasına başlayan Obama, BM üyelerine "geleceğin katilleri gibi değil Chris Stevens gibi insanlar tarafından belirleneceği" fikrine bağlılıklarını ilan etmeye çağırdı.

Obama "Bugün, bu şiddetin ve hoşgorüsüzlüğün BM sıralarında yeni olmadığını ilan etmeliyiz" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler