Gündem

Ne yaptın Ahmet!

Ne yaptın Ahmet!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2202 Beğen : 0

Ulu Önder “Yurtta sulh, cihanda sulh” demişti. Bakan Ahmet Davutoğlu yüzünden Türkiye komşularıyla kanlı bıçaklı oldu
DI­ŞİŞ­LE­Rİ Ba­ka­nı Ah­met Da­vu­toğ­lu, 2009’da gö­re­ve gel­di­ğin­de “kom­şu­lar­la sı­fır so­ru­n” di­yor­du. An­cak, onun po­li­ti­ka­la­rı yü­zün­den Tür­ki­ye komşularını, dostlarını bir bir kaybetmeye başladı.

Bu gidişle dostumuz kalmayacak

TÜR­Kİ­YE­’nin, Su­ri­ye, Irak, İran, Er­me­nis­tan, İs­ra­il ve Mı­sı­r’­la iliş­ki­le­ri kop­tu… Av­ru­pa ve Ame­ri­ka­’y­la iliş­ki­ler ise li­mo­ni… Sırf “Esa­d’­ı de­vi­re­ce­ğiz” di­ye Tür­ki­ye­’yi sa­va­şa sü­rük­lü­yor­lar…

AKP’nin dış politikası, ne sulh bıraktı ne de komşu

Dünya yeni bir savaşı tartışırken iktidarın hatalı dış politikası halkı kaygılandırıyor: Türkiye’yi savaşa sürüklemek ağır bedeller getirir. Suriye’deki katliam tüm dünyanın gözünü bir kez daha Ortadoğu’ya çevirdi. Esad’a müdahale çanları çalarken, Türkiye’nin rolünün ne olacağı cevap bekleyen en büyük sorulardan biri… 11 yıllık AKP iktidarında dış politika günden güne kötüye gidiyor. Bu gidişatın mimarı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu, 2009’da Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra başlatılan “Komşularla sıfır sorun” politikası yerini “sıfır dost”a bıraktı.

Eksen kaydı…

Avrupa Birliği’yle ilişkiler kopma noktasına geldi. Yunanistan, Ermenistan, İran, Irak, Suriye ve İsrail’le çözülmesi hedeflenen sorunlar daha da büyüdü. Batı’ya sırt çeviren Türkiye, “eksen kayması” yaşadı. Vatandaş, “Atatürk’ün, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi tarih oldu. İktidar bir tarafın sorunlarını görürken, diğer tarafın sorunlarına kayıtsız kalıyor. Türkiye iyice yalnızlaştı” diye tepki gösterdi. Bu arada Davutoğlu, günübirlik ziyaret için dün akşam Suudi Arabistan’a gitti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler