Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Nazilerle dönerli mücadele

Nazilerle dönerli mücadele

Nazilerle dönerli mücadele
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2527 Beğen : 0

Öte yandan Almanya'daki matbaaların neo-Nazi korkusuyla kese kağıtlarını basmaktan çekindiği, bunun üzerine ambalajların Polonya'da üretildiği bildirildi.

Hamburg'da faaliyet gösteren Döner Kalite Derneği bugün başlayan Irkçılıkla Mücadele Haftası kapsamında dikkat çeken bir kampanyaya imza attı.

"Hamburg Ayağa Kalkıyor" sloganlı hafta boyunca Kalite Döner Derneği Başkanı Ertan Çelik'in girişimiyle bir hafta boyunca kentteki restoran ve büfelerde dönerler üzerinde "Irkçılığa hayır" sloganı bulunan kese kağıtları içinde satılacak.

"Neo-Nazilere hayır" sloganlı kese kağıtlarını Çelik'in ve derneğin müdürü Filiz Demirel'in yanı sanatçı Mario Rispo, FC St. Pauli oyuncusu Denik Naki, Yeşiller Federal milletvekeli Manuel Sarrazin ve etkinlikler haftasını düzenleyen "Yüksek Sesle Nazilere Karşı" isimli derneğin başkanı Jörn Menge katıldığı, St. Pauli semtindeki Oruç Yağbasan'ın işlettiği Mr. Kebap isimli restoranda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

MATBAALAR KORKTU

Filiz Demirel, 100 bin adet kese kağıdı basacak matbaa bulmakta bir hayli zorlandıklarını belirterek, "Görüşmeler yaptığımız bir çok matbaa üzerindeki slogandan ötürü kese kağıtlarını basmak istemedi. Neonazilerin tepkilerinden korktular. Çok şaşırdık. Sonunda kese kağıtlarını Polonya'da bastırdık" dedi.

Demirel matbaa arayışında yaşadıklarının neonazilerin topluma nasıl bir korku estirdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler