Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Müşfik Kenter sonsuzluğa uğurlanıyor

Müşfik Kenter sonsuzluğa uğurlanıyor

Müşfik Kenter sonsuzluğa uğurlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2579 Beğen : 0

Yakınlarının yanı sıra sanat, televizyon ve iş dünyasından pek çok isim Müşfik Kenter'i son yolculuğuna uğurlamak üzere Kenter Tiyatrosu'nun önnde toplandılar. Törene katılmak üzere Harbiye'deki tiyatroya akın edenler arasında Müşfik Hoca'nın öğrenciler ve sanatseverler de var.

Müşfik Kenter'n cenazesi az önce Kenter Tiyatrosu'na getirildi ve son kez sahnedeki yerini aldı. Salon hınca hınç dolu. Herkes Müşfik Kenter'e son görevini yapmak ve son kez alkışlamak üzere geldi.

"MÜŞFİK SALON FULL"
Sahneye ilk konuşmasını yapmak üzere ablası Yıldız Kenter çıktı ve ilk sözleri "Müşfik bak salon full dolu" oldu. Kısa bir konuşma yapan Yıldız Kenter yerini eşi Kadriye Kenter'e bıraktı.

Kadriye Kenter sahneye çıkar çıkmaz Müşfik Kenter'in vasiyet ettiğini ve kimsenin arkasından konuşmasını istemediğini dile getirdi. Sadece salonu dolduran herkese teşekkür etti. Ardından sahneye öğrencileri çıkıp hocalarına son kez teşekkür etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'de kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmalar bittikten sonra sahnenin arkasında yer alan perde açıldı ve Müşfik Kenter'in oyunlarda giydiği kostümleri ve fotoğrafları sergilendi.

Törene katılan herkes sahneye çıkıp Kenter'le birlikte son kez selam verdiler.

TEŞVİKİYE CAMİ'SİNE GETİRİLDİ
Usta oyuncu Müşfik Kenter'in sahnedeki naaşı alkışlar eşliğinde dışarıya çıkarıldı ve Teşvikiye Camisi'ne götürülmek üzere yola çıktı.
Kenter Tiyatrosu'ndaki anma törenine katılan herkes bir geçit töreni halinde yürüyerek Teşvikiye'ye geldiler. Son görevlerini yerine getirmek isteyen kalabalık ise giderek artıyor.

Kendisi gibi tiyatronun büyük ismi, ablası Yıldız Kenter ve eşi Kadriye Kenter taziyeleri kabul ediyorlar.

Cenaze Teşvikiye Cami'sinde kılınacak öğle namazınına ardından Kenter'in naaşı Kilyos Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.(hurriyet.com.tr)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler