Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhsin Yazıcıoğlu dualarla anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu dualarla anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu dualarla anıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2701 Beğen : 0

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kabri başında dualar eşliğinde anıldı. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin şüpheli ölümünün bir an önce aydınlatılmasını istedi. Yazıcıoğlu, "Bir takım şeyler ortada iken olayı bir an önce aydınlatsınlar. Tüm kamu vicdanını rahatlatsınlar." dedi.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 3. yıl dönümünde Tacettin Dergahı'ndaki kabri başında anıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anmaya, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ve bazı milletvekilleri katıldı. Yazıcıoğlu için Kur-an'ı Kerim okundu, dualar edildi. Ayrıca vatandaşlara ücretsiz yemek dağıtıldı.

Anma töreni çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin şüpheli ölümünün bir an önce aydınlatılmasını istedi. Yazıcıoğlu, "Çok üzgünüz, henüz bir netice alınmış değil. Tüm yetkililere sesleniyorum. Lütfen artık bir takım şeyler ortada iken olayı bir an önce aydınlatsınlar. Tüm kamu vicdanını rahatlatsınlar. Başkan hayattayken, 'Başkanın gölgesi ile bile yetiyor' derdim. Evet, hayattayken gölgesi fazlası ile yetiyormuş. Çok özlüyoruz, çok acı çekiyoruz ama Başkan bize öyle bir manevi miras bıraktı ki... Allah ondan razı olsun. İyi ki eşim, çocuklarımın babası olmuş. Onunla gurur duyuyoruz. Biz ondan razı olduk, Allah da ondan razı olsun." diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın, sizinle görüşmesinin ardından açıklamaları olmuştu. Bir gelişme var mı?' şeklindeki sorusu üzerine Gülefer Yazıcıoğlu, "Biz onu kamuoyu ile paylaşmamıştık. Deliller karartılmasın diye... Ama şu ana kadar henüz bir netice alabilmiş değiliz." ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise merhum Yazıcıoğlu'nun Türk İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm Müslüman devletlerin sesi soluğu olduğunu, bu görevi kendilerinin de yürütmeye çalışacaklarını söyledi.

EŞİ YAZICIOĞLU'NU ANLATTI

Gülefer Yazıcıoğlu, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programda daima vatanını ve milletini ön planda tutan eşinin Peygamber aşığı bir insan olduğunu söyledi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve İsmet Uçma, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, BBP MKYK üyeleri Selim Şimşek, Fatih Güner ve Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşları ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, eşini anlattı. Gülefer Yazıcıoğlu, “Muhsin başkan, hiçbir zaman tuttuğu eli bırakmayan, kendisini ön plana çıkarmayan, her zaman davası ve milleti için var olan bir insandı. 25 yaşında cezaevine giriyor. 5,5 senesini hücrede geçiriyor. Ama asla milletine ve devletine küsmüyor. Öyle birisi ki tahliyesini bile talep etmiyor, cezaevindeki arkadaşlarını yalnız bırakmak istemiyor. Çay isteyen arkadaşına ‘bugün de çay içmeyin’ dediği için arkadaşının kalbini kırdığını düşünüyor ve 2 yıla yakın ağzına çay sürmüyor. Hiçbir zamanın davasını kendisine hizmet ettirmemiş, davasının eri olmuş bir insandır.” ifadelerini kullandı.

Eşinin daima vatanını ve milletini ön planda tuttuğunu kaydeden Yazıcıoğlu, “Kesinlikle abdestsiz gezmez, ne kadar yorgun olursa olsun teheccüd namazını ihmal etmezdi. Namazını kazaya bırakmamak için büyük gayret sarf eden, peygamber aşığı bir Muhsin başkandı. Bu kadar işkenceye nasıl dayandın? Diye sorduğumda, ‘bana işkence yaparlarken Peygamber Efendimiz’in çektiklerin göz önüne getiriyordum, sadece Rabbimi zikrediyordum. Bu yüzden bana yaptıklarını hissetmedim’ demişti. Hep ‘vatanım, milletim’ dedi. 28 Şubat’ta 27 Nisan’da gayet dik duruşuyla vatanını ve milletini ne kadar sevdiğini gösterdi.” şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da, Muhsin Yazıcıoğlu’nun millete ve ülkeye hizmetleri olan büyük bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Programın sonunda Mustafa Kara, Gülefer Yazıcıoğlu’na plaket verdi. Kültür merkezinde açılan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı sergi katılımcılardan büyük ilgi gördü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler