Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhalifler memurları tek tek binadan attı

Muhalifler memurları tek tek binadan attı

Muhalifler memurları tek tek binadan attı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2088 Beğen : 0

Halep'e bağlı El Bab kasabasından gelen bu görüntülerin 10 Ağustos'ta kaydedildiği belirtiliyor.

Görüntülerde kasabadaki posta ofisini ele geçiren silahlı muhalifler, görevli memurları ve güvenlik görevlilerini binadan aşağı atarak katlediyorlar.

Hürriyet'in haberine göre binanın önüne toplanan kalabalıktan bazıları da "Allah aşkına durun" diyerek muhaliflere tepki gösterse de katliam durmuyor. Olayda 6 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğü ülkede, muhalifler sivil hizmetleri de durdurmaya çalışıyor. Bu nedenle görevi başında kalmakta ısarar eden memurlar, rejim destekçisi olarak nitelendirilip infaz ediliyorlar. Muhalifler çoğu zaman öldürdükleri kişilerin rejim yanlısı milis gücü Şebbiha üyeleri olduklarını iddia ediyorlar ancak bu iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmıyor.

İnsan hakları örgütleri ise, bu kişilerin "Şebbiha" olması durumunda bile esir alındıktan sonra infaz edilmelerinin suç olduğu görüşündeler...

Suriyeli silahlı muhalifler daha önce de Halep'te Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Berri aşiretinin ileri gelenlerini infaz etmiş ve görüntüleri video paylaşım sitelerine yüklemişlerdi.

İnsan hakları uzmanları bu tip infazları "savaş suçu" olarak değerlendiriyor. Ancak Suriyeli muhaliflerin bu tip katliamları bugüne kadar Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınmış değil.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler