Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Muhalifler Alevi köylerine saldırdı

Muhalifler Alevi köylerine saldırdı

Muhalifler Alevi köylerine saldırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2576 Beğen : 0

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Merkezi Mirsad'dan yapılan açılamada, El Kaide'ye bağlı "Irak ve Şam İslam Devleti" cephesi ve bazı silahlı grupların, Halep'te gün boyu süren askeri operasyonların ardından, Suriye ordusunun yönetiminde olan Miniğ askeri havalanının kontrolünü tamamen sağladığı belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), El Kaide'ye bağlı "Irak ve Şam İslam Devleti" cephesinin havaalanında bulunan subayların kaldığı binaya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Miniğ askeri havaalanı, aylardır silahlı muhalif grupların kuşatması altında bulunuyordu.


Alevi köylerini ele geçirdiler

Muhalifler ayrıca yine ülkenin kuzeyinde, Akdeniz kıyısındaki Lazkiye’de dört Alevi köyünü ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamasına göre, pazar günü muhalifler, Cebel-i Ekrad civarındaki 10 Alevi köyüne saldırdı, dördünü ele geçirdi. Suriye İnsan Hakları Örgütü, çatışmalarda 12 isyancının, Esad’a bağlı 19 askerin öldüğünü açıkladı. En az 30 sivil can kaybının olduğu, köylerin boşaltılmaya başlandığı belirtiliyor.

Muhaliflerin Lazkiye bölgesinde tankların da dahil olduğu bir taarruz başlattığını yazan Washington Post gazetesinin haberine göre, El Kaide bağlantılı Irak İslam devleti’nin de olduğu 1000 kişilik cihad militanların arasında Tunuslu, Libyalı, Ürdünlü ve Suudiler militanlar da var. Alevi köylerinin ele geçirilmesi, Esad için “sembolik bir darbe” olarak yorumlanıyor. Esad’ın memleketi Lazkiye’deki Kurdaha kasabası.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler