Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem MHP'li vekil de Öcalan'a "Sayın" dedi

MHP'li vekil de Öcalan'a "Sayın" dedi

MHP'li vekil de Öcalan'a "Sayın" dedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2275 Beğen : 0

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler ile BDP'lilerin açlık grevlerini 'anadilde savunma' için yaptıklarını belirterek, "Dilsiz olan birisi savunma yapamıyor mu? Mahkemeler, ana, baba, sülale, kabile, aşiret dilinde tercümanlar tutuyor ve yargılamaları yapıyorlar" dedi.
Yeniçeri, dünyanın hiçbir yerinde yargılanan kişiye o ülkenin resmi dilini anladığı ve konuşabildiği halde başka bir dilde yargılama hakkı verilmediğini de kaydetti. Anadilde savunmaya ilişkin tasarının dayatma olduğunu vurgulayan Yeniçeri, AK Parti'nin son kongresinde açıklanan manifestoda da, 'Mahkum ve tutukluların eşleriyle bir araya gelmeleri, anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılması' denildiğini hatırlattı. Yeniçeri, "Abdullah Öcalan evliyse bilmiyoruz ama. Bölücü elebaşının ihtiyaçlarını karşılamak için getirilmiştir" diye konuştu.
Bu sırada dili sürçen ve Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesini kullanan Yeniçeri, durumu fark edince gülerek, "Sayını bir kenara bırakıyorum, bölücü terör örgütünün elebaşı diyorum" dedi.
Hükümetin cezaevlerinde 'örgüt baskısı' altında ölüm orucu tutulmasına ve propagandası yapılmasına göz yumduğunu ileri süren Yeniçeri, "69 gün aç kalıp, oruç tutup da canı çıkmayan insanlar ancak böyle dağda yaşayan insanlar olur" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler