Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Merve Kavakçı için formül aranıyor

Merve Kavakçı için formül aranıyor

Merve Kavakçı için formül aranıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2171 Beğen : 0

28 Şubat sürecinde yemin edemeyen, vatandaşlıktan çıkarılan, kapatılan Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı’nın milletvekili olamayacağına ilişkin 13 yıl önce verilmiş bir mahkeme kararının ortaya çıkması üzerine, iade-i itibar süreci durduruldu. Şimdi Kavakçı için hukukçular yeni formül arıyor.

Teklif hazırlanmıştı

AK Parti, geçen ay 28 Şubat’ın yıldönümünde Merve Kavakçı’ya iade-i itibar verilmesi için girişim başlattı. Kavakçı’nın özlük hakları, kimlik kartı dahil emekli milletvekillerine tanınan bütün haklardan yararlanacağı teklif dün yapılan Meclis Başkanlık Divanı’nda ele alınacaktı. Ancak tüm bu girişimler sürpriz bir şekilde dondurulmak zorunda kaldı. Radikal’e ulaşan bilgilere göre, Kavakçı hakkında bir mahkeme kararı bulunuyor. Bu yargı kararına göre, Kavakçı milletvekili sayılmadı. Dolayısıyla da özlük haklarını hiç elde edemedi.

Kavakçı, izinsiz ABD vatandaşlığına geçtiği gerekçesiyle Türk vatandaşlığından çıkartıldı.

13 yıl önceki sürpriz

Meclis’te yaşanan ‘türban krizi’ nedeniyle yemin ettirilmeyince de kendisine milletvekili maaşı ödenmeyen Kavakçı, dava açtı. Ancak mahkeme Kavakçı’nın milletvekili olamayacağına hükmetti. Kavakçı, bunun üzerine temyiz yoluna gitti. Danıştay, İdare Mahkemesi’nin kararını doğru buldu ve onayladı. İşte bundan 13 yıl önce alınan bu kararı AK Parti, Kavakçı için iade-i itibar teklifini hazırladıktan sonra öğrendi.

Kavakçı’nın davasının ortaya çıkması üzerine AK Parti’nin hukukçuları şimdi, Danıştay ve İdare Mahkemesi’nin kararını dikkate alarak başka formüller üzerinde çalışmaya başladı ve şu an için iade-i itibar sürecini dondurdu.

Mahkeme aleyhinde karar verdi

Dönemin TBMM Başkanı Ömer İzgi, Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle Kavakçı’nın milletvekili statüsüne sahip olamayacağını söyleyince konu yargıya taşındı. Kavakçı, Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, İzgi’nin açıklamaları doğrultusunda karar verdi. Kavakçı, bunun üzerine temyiz yoluna gitti ancak Danış-tay, İdare Mahkemesi’nin kararını onayladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler