Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Meclis'e 'Şeyh Said isyanı' dilekçesi

Meclis'e 'Şeyh Said isyanı' dilekçesi

Meclis'e 'Şeyh Said isyanı' dilekçesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2207 Beğen : 0

Şeyh Said'in kardeşinin torunu Avukat Muhammed Akar, Dersim komisyonuyla hareketlenen TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuru yaptı. Akar, İstiklal Mahkemeleri tutanaklarının kendilerine verilmesini ve o dönemin aydınlatılmasını istiyor.

T24'ün haberine göre Akar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine bir süre önce TBMM arşivindeki İstiklal Mahkemesi tutanaklarının açılacağı müjdesi verdiğini belirterek, "Sayın Meclis Başkanı Çiçek, tutanakların 6-8 ay içerisinde açılacağı bilgisini verdi. Ben de, Dilekçe Komisyonu'na bu yönde başvuruda bulunacağım. Karanlık bir dönemin aydınlanması için bu tutanakların açılması için dilekçe vereceğim" dedi.

İstiklal Mahkemesi tutanaklarının bir bölümü TBMM arşivinde, bir bölümünün de Genelkurmay arşivlerinde olduğu tahmin ediliyor. TBMM'deki arşivin açılması halinde, tutanakların gün ışığına çıkması için geceli gündüzlü günümüz Türkçesi’ne çevrilmesi gerekecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler