Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Manisa'da yılın âhisi seçildi

Manisa'da yılın âhisi seçildi

Manisa'da yılın âhisi seçildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2362 Beğen : 0

Manisa'nın Salihli ilçesinde 40 yıldır marangozluk ve dülgerlik yapan 65 yaşındaki Halim Arslan, yılın âhisi seçildi.

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası dolayısıyla tarihi Yeni Han'da düzenlenen programda Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından yılın âhisi seçilen Arslan'a kuşağını, Vali Halil İbrahim Daşöz taktı.

Âhilik Haftası sebebiyle Yeni Han'da devam eden törende konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, kutlamaları önemsediklerini söyledi. Âhilikte "püf noktası" diye bir deyim olduğunu belirterek, "İnsanları acımasızlaştıran eğitiminin, bu püf noktası eksik. Yaşamak için eğitim, bilhassa meslekî eğitim lazım ama günümüzün anlayışında değil. Eğitimi âhiliğin erdemiyle birleştirirseniz, püf noktasını tamamlarsınız ve o zaman hayat her yerde bayram olur. Âhilik, günümüz evrensel değerlerinin özüdür. 'Sen yaşa, halkı yaşat, vatanı yaşat, devlet yaşasın' şeklinde özetlenen ahilik öğretisi, dünyada benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ne yazık ki bu hazine, tarihin acımasız, yorgun ve sisli örtüsü altında çürümeye, unutulmaya terk edilmişti. Bu nedenle Ahilik Haftası kutlamalarını önemsiyor ve yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Vali Daşöz de âhiliğin, esnaf hayatının en önemli parçalarından birisi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yılın âhisi seçilen marangoz ve dülger Arslan'a hediyelerini Vali Daşöz verdi. Ayrıca yılın genç girişimcisi Gökhan Akap, ödülünü Milletvekili Özgür Özel'in, yılın kadın girişimcisi Şeyma Topbaş ise, Milletvekili Erkan Akçay'ın elinden aldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler