Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Mahkemede şok! Bir kişi kendini yaktı

Mahkemede şok! Bir kişi kendini yaktı

Mahkemede şok! Bir kişi kendini yaktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2285 Beğen : 0

Norveç'te 77 kişiyi öldürmekle yargılanan Anders Behring Breivik'in Oslo'da devam eden duruşması sırasında, bir kişi mahkeme binası önünde kendini yaktı.

POLİSE DÖNÜP BAĞIRDI VE KENDİNİ YAKTI
Polis sözcüsü Kjell Kverme, bir adamın duruşma devam ederken mahkeme binası önünde üzerine yanıcı bir sıvı döktüğünü ve kendini ateşe verdiğini bildirdi. Polis sözcüsü, adamın kendini ateşe vermeden önce polislere dönerek bağırdığını ancak söylediklerinin anlaşılmadığını da belirrtti.

Norveç polisi, kendini yakan kişinin polis barikatını geçmeye çalıştığını ancak durdurulduğunu açıkladı. Polisin müdahalesiyle söndürülen kişi ağır yaralı olarak Oslo Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eylemcinin neden kendini yaktığı henüz bilinmiyor.

NORVEÇ KATLİAMI
Habertürk'te yer alan habere göre; Breivik, 22 Temmuz 2011'de Norveç Sosyal Demokrat Parti yaz kampına silahlı saldırıda bulunmuş ve burada 69 kişiyi öldürmüştü. Aynı gün başbakanlık binası önünde gerçekleşen bombalı saldırıda da 8 kişi hayatını kaybetmişti. Breivik'in tek sanık olduğu katliamın yargılaması 16 Nisan'da Oslo'da başladı.

Duruşmalarda iki olayı da kabul eden Breivik, katliam için vicdan azabı duymadığını ve kurbanların çokkültürlülüğü kabul ederek Norveç'e ihanet ettiğini söylemişti



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler