Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kürt Festivali'nde çatışma: 80 polis yaralı

Kürt Festivali'nde çatışma: 80 polis yaralı

Kürt Festivali'nde çatışma: 80 polis yaralı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2370 Beğen : 0

Mannheim polisi tarafından yapılan açıklamada, yaralanan polislerin çoğunun atılan taş ve şişelerden dolayı yaralandığı, 13 polis aracının zarar gördüğü, 31 kişinin de göz altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada olayın, 14 yaşındaki bir kişinin yasadışı bir örgütün bayrağını festival alanına sokmak istemesi sırasında çıktığı kaydedildi.

Festivali düzenleyenlerin, güvenlik elemanlarının söz konusu kişinin festival alanına girmesini engellemek istediği, ancak başarısız olmaları üzerine polisin yardıma çağrıldığı, bunun üzerine birçok kişinin polise saldırdığı belirtildi.

Durumun akşam saatlerinde sakinleştiği ifade edilen açıklamada, olay yerine gelen Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Reinhold Gall ve Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz'un incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Polis sendikası GdP, yaptığı yazılı açıklamada olayları kınayarak, siyasetçilerin bu tür etkinliklerinin yapılmaması için çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler