Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kopuşun nedeni Müslüman Kardeşler

Kopuşun nedeni Müslüman Kardeşler

Kopuşun nedeni Müslüman Kardeşler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2226 Beğen : 0

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Mualim, Türkiye ile Suriye ilişkilerinin Müslüman Kardeşler konusundaki yaklaşım farklılığından koptuğunu söyledi.

"Bizim Müslüman Kardeşler'e bakışımız farklı. Türk hükümeti ile ideolojik farklılığımız var" diyen Muallim, "Başbakan Erdoğan'ın, Müslüman Kardeşler'e yönelik diyalog çağrısına, Esad'ın "bireysel olarak gelip siyaset yapabilirler ancak parti olarak gelmelerine izin veremeyiz" açıklamasıyla kopma noktasına geldi" dedi.

NTV'nin haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, "Türkiye, silahlı grupları misafir ediyor. Sınırdan geçişlere izin veriyor. Bu bir komşuluk yaklaşımı değildir" dedi. Askeri müdahale olmadan insani koridor oluşturulamayacağını belirten Muallim, "Türkiye'nin Suriye'ye müdahale için neden bu kadar hevesli olduğunu çözebilmiş değiliz" ifadesini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da demokrasi dersi vermekten vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

'PKK'YA DESTEK VERMEYİZ'

PKK konusuna da değinen Muallim, "PKK'yı kesinlikle desteklemediklerini vurguladı. "Adana anlaşmasına bağlıyız. Türk halkının acı çekmesini istemiyoruz" dedi. Muallim, ilişkilerin düzelmesi konusunda hala umutlu olduğunu belirtti ama Türkiye'nin bu politikasıyla ilişkilerde bir gelecek görmediğini de sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise, Suriyeli muhalifleri silahlandırmanın şu an çok riskli olduğunu belirterek, "Türkiye, Lübnan ve Ürdün sınırlarına tankları sevk etmeyeceğiz" dedi.

Clinton, Amerikan CBS News programına verdiği özel demeçte, Humus gibi kentlerde sivillere yönelik saldırılardan ''derin üzüntü'' duyduğunu söyledi.

Tunus'taki Suriye'nin Dostları toplantısının başarılı olduğundan bahseden Clinton, bu toplantının dikkate değer olduğunu çünkü Arap Birliği ülkeleri dahil birçok ülkenin ''tek bir sesle konuştuğunu'' belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler