Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Köprü faciasında ilk ceset bulundu!

Köprü faciasında ilk ceset bulundu!

Köprü faciasında ilk ceset bulundu!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2591 Beğen : 0

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle kaybolanları arama çalışmaları helikopter ve yaya ekipler tarafından sürdürülüyor. Kaybolan 15 kişiden birinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile belediyeden de takviye yaparak 110 kişiyle arama çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Alanı böldüklerini, çayın döküldüğü denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisin ekran-resmi-2012-04-08,-12.37.03-pm.pngkontrollerde bulunduğunu anlatan Güngör, şunları kaydetti:

"Çayda dolgu yapıyoruz. Vinçle 200 tonluk blokları kaldırmaya çalışacağız. Dolgu çalışmasını bugün bitirmeye amaçlıyoruz. Ondan sonra blokları kaldıracağız. Dolgu yapılan alan çok balçık, kaya malzemesi dökeceğiz. Denize kadar yaklaşık 25 kilometrelik alanda tarama yapıldı. Sığ kesimlerde bot ve dalgıçlarımız suya giriyor. Ancak asıl bakılması gereken yerlerde debi çok yüksek."

Güngör, çöken bloklarından cep telefonu sinyali alındığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını, telefonların suyla temas etmesi durumunda devre dışı kaldığını kaydetti.

Çalışmaların çok geç ilerlediğine yönelik kayıp yakınlarının serzenişlerinin hatırlatılan Güngör, şunları kaydetti:

"Çayın ortasına insanları sokma şansımız yok. Akıntı çok fazla, dalgıçlar giremiyor. ekran-resmi-2012-04-08,-12.37.09-pm.pngDoğanın karşısında bazen insan çaresiz oluyor. Devletin bütün imkanları kullanıyor. Derinlik 3-10 metre, daha sığ yerler yok. Minibüsün blokların altında olma ihtimali çok az. Büyük ihtimalle sürüklendi. Yatakta kum alınmış yerler var, oraların derinliği ise çok fazla. Minibüsün bu su içindeki kum alınmış alanlara düşme ihtimali daha yüksek. Bulana kadar arama çalışmalarını devam ettireceğiz."

Çayın kenarındaki bir otelde çalışan ismini açıklamayan görgü tanığı da olayın ardından 4 kişinin suda sürüklendiğini belirterek, bu kişilerin bir süre sonra gözde kaybolduğunu kaydetti.

Bu arada, olayın ardından araç geçişine kapatılan bir bölümü çöken köprünün yanındaki yeni köprü, çift şeritli ulaşıma açıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler