Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Konya'da görülmemiş vahşet!..

Konya'da görülmemiş vahşet!..

Konya'da görülmemiş vahşet!..
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3598 Beğen : 0

Konya’da 8 yıl önce kaybolan genç kızın, apartman görevlisi olan babasının kapıcı olan arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra kalorifer kazanında yakıldığı ortaya çıktı. 40 saatlik sorgusunun ardından suçunu itiraf eden zanlının, "Üzerimdeki yük kalktı, rahatladım" dediği öne sürüldü.
Olay, 22 Ocak 2004 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi Mülkiye Sokak No 1'de bulunan Mimar Sinan Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Süleyman ve Emine Karataş çifti 22 Ocak 2004'de evden hava almak için ayrılıyorum diyen kızı Türkan Karataş'ın bir daha geri dönmemesi üzerine polise kayıp başvurusunda bulundu. Aradan geçen yıllara rağmen kızlarından haber alamayan aile, kızlarının bulunabileceği umuduyla bir televizyon programına çıkarak yardım istedi. Daha sonra Süleyman Karataş, 2009 yılında Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gitme fırsatı bularak kızlarının kayıp olduğunu söyleyerek yardım istedi. Bunun üzerine Başbakan tarafından Valiliğe kayıp kızın bulunması için talimat verildi. Konya Emniyet Müdürlüğü de ortadan kaybolduğunda 19 yaşında olan Türkan Karataş'ı bulmak için özel bir ekip kurdu. Özel ekibin yanı sıra Kayıp Şahıslar Bürosu'ndaki personel sayısı da artırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büra Amirliği ekipleri tarafından 3 yıl önce açılan dosya detaylı bir şekilde tekrar incelenmeye başlandı.

"CESEDİ Mİ BULDUNUZ?"
Cinayet Büro ekipleri, genç kızın evden ayrıldığı tarihlerde kış mevsimi olduğu ve havanın soğuk olmasına rağmen yanına, cep telefonu, ceket, para, kimlik gibi bir şeyler almadığını tespit etti. Bunun üzerine polis, çalışmalarını genç kızın oturduğu evin çevresinde yoğunlaştırdı. Yaklaşık bin kişinin ifadesine başvuran polis, ulaştıkları deliller ışığında bu sayıyı kademeli olarak düşürdü. Genç kızın görüştüğü ve yakın olduğu kişileri bulmaya çalışan polis, kapıcılık yapan baba Süleyman Karataş'ın, başka bir apartmanda kendisi gibi kapıcı olan Abdurrahman Baydemir (42) ile yakın arkadaş olduğunu belirledi. Polis, ifadesine başvurmak istedikleri Abdurrahman Baydemir'in "Cesedi mi buldunuz" demesi üzerine tüm şüpheleri onun üzerinde yoğunlaştırdı. Bunun üzerine kapıcı üzerinde çalışmalarına yön veren polis ekipleri, Abdurrahman Baydemir'in genç kızın babasıyla arkadaş olduğunu ve zaman zaman harçlığını çıkarmak için onun saç traşını da yaptığını tespit etti. Toplanan bilgiler ışığında fiziki ve teknik takibini tamamlayan cinayet büro ekipleri, Abdurrahman Baydemir'i gözaltına aldı.

40 SAATLİK SORGUNUN ARDINDAN İTİRAF ETTİ
Gözaltına alındıktan sonra suçunu kabul etmeyen Abdurrahman Baydemir, deneyimli polisler tarafından çapraz sorguya alındı. 40 dakika süren sorgunun ardından daha fazla dayanamayan iki çocuk babası Abdurrahman Baydemir, suçunu itiraf etti. Sorgulamanın ardından olayı anlatan cinayet zanlısı Abdurrahman Baydemir, "Türkan ile apartmana geldik. Burada ona arkadaşlık teklif ettim. Teklifimi kabul etmedi. Seni babama söyleyeceğim deyince onu tutup kalorifer kazanına doğru çekmeye çalıştım. Ağzını kapatmaya çalışırken, merdivenlerden yuvarlandı. Kulağından kan gelmeye başladı. Bir süre bekledim başında, kalkmayınca öldüğünü anladım. Daha sonra kalorifer kazanında yaktım" dediği öne sürüldü.

"ÜZERİMDEKİ YÜK KALKTI RAHATLADIM"
Suçunu itiraf ettikten sonra cinayet zanlısı Abdurrahman Baydemir'in polislere, "Üzerimdeki yük kalktı, rahatladım" dediği öne sürüldü. Merdivenlerden düşen genç kızın başında beklediğini de anlatan cinayet zanlısının, "Türkan'ın başında bekledim. Hadi uyan, hadi uyan da seni evine götüreyim dedim. Ama kalkmadı. Ben de onu kalorifer kazanına atıp yaktım. Daha sonra da defalarca kaloriferi yaktım ama küllere asla bakamadım" dediği iddia edildi. İfadesinde polislere ağlayamadığını da söyleyen cinayet zanlısının, babasının cenazesinde de ağlayamadığını da söylediği ifade edildi.

AİLESİYLE BİRLİKTE ARAMA YAPTI
Cinayet zanlısı Abdurrahman Baydemir'in, genç kızın kaybolduğu dönemde ailesiyle birlikte evlerinin bulunduğu mahallede, parklarda genç kızı aramaya çıktığı öğrenildi. Kendi ürettiği bir senaryo ile ailesini yönlendirdiği öğrenilen cinayet zanlısının, genç kızdan haberi yokmuş gibi davranarak aileye yardımcı olmaya çalışıyor izlenimi uyandırmaya çalıştığı öğrenildi. Suçunu itiraf ettikten sonra şubedeki işlemlerin ardından Konya Numune Hastanesi'ne götürülen cinayet zanlısı Abdurrahman Baydemir, sağlık kontrolünden geçirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken cinayet zanlısı, hastaneden polislerin yardımıyla çıkarılarak polis aracına bindirildi. Daha sonra cinayet zanlısı, adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, Abdurrahman Baydemir'in babası Orhan Baydemir'in (77) 2011 yılında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde 57 yıldır evli olduğu karısı Ayşe Baydemir'i (73) başına demirle vurarak öldürdükten sonra intihar ettiği de ileri sürüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler