Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kırgızistan'da Rum oyunu son anda bozuldu

Kırgızistan'da Rum oyunu son anda bozuldu

Kırgızistan'da Rum oyunu son anda bozuldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2403 Beğen : 0

Rumların başvurusu üzerine harekete geçen Kırgız polisi, Arıklı’yı başkent Bişkek’teki Manas havaalanında gözaltına aldı.

Kırgız İçişleri Bakanlığı, 50 yaşındaki Arıklı’nın üzerinden süresi geçmiş KKTC diplomatik pasaportu çıktığını ve Rumların ‘1996’da işlenen bir cinayet’ ile ilgili talebi üzerine operasyonun düzenlendiğini açıkladı. Olayın duyulmasının hemen ardından Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Kırgız yetkililerle temasa geçti ve Rumların iddiasının asılsız ve siyasi olduğunu belirterek Arıklı’nın serbest bırakılmasını sağladı.

1996’DAKİ RUM EYLEMLERİ

Arıklı 1997’de KKTC’nin Kırgızistan’daki ticari temsilcilik görevini yürütmüştü.

Kıbrıs Rum yönetimi, 1996’da kapalı Maraş yakınındaki Derinya bölgesinden KKTC’ye sınır delme eylemi gerçekleştiren Tasos İzak adlı genç ile bayrak direğine tırmanarak Türk bayrağını indirmeye çalışırken vurulan Solomos Solomu olayıyla ilgili birçok üst düzey Türk yetkili hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

KUNDAKÇI PAŞA DA LİSTEDE

Rumların tutuklama emri çıkardığı yetkililer arasında dönemin KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı, Tuğgeneral Mehmet Karlı, eski Tarım Bakanı Kenan Akın ve Emniyet Müdürü Erdal Emanet ile birçok sivil bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler