Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem KCK soruşturması sendikalara uzandı

KCK soruşturması sendikalara uzandı

KCK soruşturması sendikalara uzandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2264 Beğen : 0

KCK soruşturması kapsamında sendikalara yönelik operasyonda, bu sabah erken saatlerinde Ankara Terörle Mücadele Şube ekipleri başta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim-Sen genel merkezleri olmak üzere birçok noktada arama başlattı. Aralarında KESK Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de bulunduğu bazı isimler Diyarbakır 'ın Silvan İlçesi'nde gözaltına alındı.

Hakkari'de KESK Şubeler Platformunda aramalar yapıldı. KESK'e bağlı DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ile Yapı-Yol Sen Hakkari Temsilcisi İlhan Akbaş'ın evine arama yapıldı. Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nde de Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri arama yaptı. Sabah saat 06.00 sıralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın oturduğu Yenikent Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. 5 katlı apartmanın en üst katında arama yapan polisler bilgisayarlar ile bazı dokümanlara el koydu.

Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Ali Paşa Şanlı ekip otosuna bindirildi Şanlı, gazetecilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği doğrultusunda aramaların yapıldığını söyledi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ali Paşa Şanlı ile birlikte İstiklal Mahallesi'ndeki Verem Savaş İş Merkezi'nde bulunan Eğitim-Sen Şube binasına geldi. Polisler burada arama çalışması başlattı. Yetkililer herhangi bir gözaltının olmadığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde ve şube binasında arama yaptıklarını söyledi. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Faik Alkay yapılan aramaların kendilerine yönelik bir baskı ve sindirme amacını taşıdığını öne sürdü. Alkay, Eğitim-Sen'e yönelik aramaların Türkiye 'nin çeşitli illerinde de yapıldığını kaydetti. Polis ekiplerinin, KESK ve Eğitim-Sen genel merkezleri başta olmak üzere Hakkari, Eskişehir, Adana , Aydın , İzmir ve Adana 'da bazı adreslerde arama yaptığı öğrenildi.

KESK'TEN AÇIKLAMA
KESK Ankara Şubeler Platformu, yaptığı yazılı açıklamada KESK Genel Başkanı ile birlikte 33'ü Ankara 'dan, 25'i ise Diyarbakır , İstanbul , Ağrı , Bitlis, Siirt, Adana , Eskişehir olmak üzere 58 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

" Ankara 'da KESK Genel Merkezi ile KESK'e bağlı Eğitim-Sen, SES, ESM, Tüm Bel-Sen, Haber-Sen ve Tarım Orkam-Sen'in genel merkezlerine, kimi şubelerine ve kamu emekçilerinin evlerine günün ilk ışıklarıyla birlikte baskınlar düzenledi. KESK Genel Başkanı ile birlikte 33'ü Ankara 'dan, 25'i ise Diyarbakır , İstanbul , Ağrı , Bitlis, Siirt, Adana , Eskişehir olmak üzere 58 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan bu baskıyı protesto etmek için bugün saat 17:00 de Kızılay YKM önünde toplanarak Başbakanlığa yürüyoruz. Tüm şubelerimizin katılım için duyarlılık göstermelerini bekleriz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler