Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem KCK operasyonu: 30 gözaltı!

KCK operasyonu: 30 gözaltı!

KCK operasyonu: 30 gözaltı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2051 Beğen : 0

Belediye, BDP ilçe binası ve bazı BDP’lilerin evlerinin arandığı operasyonlarda, Belediye Başkan Vekili Selim Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Kaymakamlık önünde toplanan BDP’liler oturma eylemi yaparak operasyonları protesto etti. Karlıova’nın BDP’li Belediye Başkanı Ferit Çelik, daha önce KCK soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Polis ve jandarmanın bugün sabah saatlerinde başlattığı operasyonlarda belediye, BDP İlçe Başkanlığı, DTK temsilciliği ve bazı BDP’lilerin evlerinde arama yapıldı. Karlıova Belediye Başkan Vekili Selim Yıldırım’ın ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karkapazarı köyündeki evine giden ve arama yapan jandarma ekipleri, Yıldırım’ı gözaltına almak istedi. Ancak köylüler Yıldırım’ı jandarmaya vermek istemedi. Köylüler Yıldırım’ı ilçeye getirip, İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. Başkan Vekili Yıldırım, teslim edilmeden önce yaptığı konuşmada, bunun bir hükümet komplosu olduğunu ve yılmadan kimliklerine sahip çıkacaklarını söyledi. Operasyonda, Belediye Başkan Vekili Selim Yıldırım ve bazı belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI PROTESTOSU

İlçedeki eş zamanlı operasyonları ve gözaltıları protesto eden BDP’liler, kaymakamlık önünde oturma eylemi başlattı. Operasyonlar nedeniyle ilçede yaşanan gerginlik sürerken, polis ve jandarma kaymakamlık çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler