Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Karayılan'a PKK'dan şok

Karayılan'a PKK'dan şok

Karayılan'a PKK'dan şok
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2242 Beğen : 0

İstihbarat birimleri Nureddin kod adlı Nureddin Muhammed El Halef'in PKK'nın silahlı kanadını yönetmeye başlamasıyla "örgütün yenilenme sürecine girdiği",örgütün silahlı kanadına getirilen 5 kişiden 3'ünün Suriye, 1'inin ise İran vatandaşı olduğunu; başta Abdullah Öcalan olmak üzere örgütün Türkiye kökenli yönetiminin tasfiye edilebileceğini iddia etti.

Hakkâri ve çevresinde terörle mücadele faaliyetlerini yürüten güvenlik birimleri, Şemdinli'de 23 Temmuz'da başlayan ve güvenlik kuvvetleri ile PKK grupları arasında 3 hafta süren şiddetli çatışmalar devam ederken, aynı zamanda, örgüt içinde yeni gelişmeler yaşandığı tespit etti. Örgütün İran'daki Şehidan kampından kaçan Suriye uyruklu erkek ile Ağrılı kadın militanın verdiği bilgiler doğrultusunda PKK'nın silahlı kanadına Suriye kökenli kadroların sahip olmaya başladığı tespit edildi.

Kilit noktalara geldiler

Suriye'de başlayan halk ayaklanması sırasında ülkenin gizli servisi El Muhaberat'a, "PKK'ya silah ve mühimmat desteği sağlanması" talimatını veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üniversite arkadaşı olan Kandil Dağı'ndaki silahlı eylem kanadının sorumlusu olan Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yanı sıra, Sofi Nureddin kod adlı Nureddin Muhammed El Halef'in son dönemde örgütün kilit noktalarına Suriye vatandaşı örgüt mensuplarını getirdiği iddia ediliyor.

Tasfiye edilebilirler

İstihbarat birimleri, son dönemde örgüte katılımın yüksek olduğunu ve Suriye'deki köylerden 15-18 yaşındaki çocukların ailelerinden alınarak ülkedeki örgüt kamplarında eğitime alındığını savundu. Yine son dönemde, örgüte katılan her 5 kişiden 3'nün Suriye, birinin İran uyruklu olduğu belirlenirken, örgüt kadrolarında Suriye uyruklu örgüt mensuplarının bulunmasıyla, Türk kökenli kadroların tasfiye süreci yaşayabileceği değerlendirmesi yapılmaya başlandı.

Örgütün silahlı eylem kanadının yeni şekilde düzenlenmeye başlanmasıyla başta Abdullah Öcalan ile üst yönetim içinde yeralan Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Mustafa Karasu gibi isimlerin tasfiye olabileceği ifade edildi. Son dönemde sessizliğini koruyan Cemil Bayık ve Rıza Altun'un da bu süreçten etkileneceği kaydedildi.

Pasaport aldılar

İstihbarat birimleri, Karayılan, Kalkan ve Karasu'nun bazı kıta Avrupası ve İskandinav ülkelerinden pasaport elde ettiği bilgisine ulaştı. Bu bilgi, devlet kademelerine iletildi. Ayrıca, Şemdinli ve Çukurca eylemleriyle ilgili yapılan değerlendirmelerde, eylemi tetikleyen unsurun Barzani güçlerinin PYD'ye destek için Suriye'ye destek kaydırması oldu.

Büyük Kürdistan resmi vermek amacıyla iki ilçeye yapılacak eylemler öne alındı. İki ilçe merkezine aynı gün ve aynı saatte eylem başlatılması kararı alınmasına karşın, yeterli sayıda kuvvetli vuruş gücüne sahip kadroları bölgeye kaydıramayan PKK yönetimi bu plandan vazgeçmek zorunda kaldı.(Milliyet)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler