Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Karakola el bombalı saldırı

Karakola el bombalı saldırı

Karakola el bombalı saldırı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2047 Beğen : 0

Karakola yaklaşan saldırganın attığı el bombası büyük bir gürültü ile patladı ancak polisler patlamadan yara almadan kurtuldu. Saldırgan kaçarkan yanında getirdiği bir paketi de karakol bahçesine attı. Karakolda görev yapan polislerin karşılık vermesi üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi. Ağır yaralı olarak ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan saldırgan burada hayatını kaybetti. Saldırı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis saldırıda gözcülük yaptığı iddia edilen bir kişiyi arıyor.

Polis Merkezinin bahçesine atılan ve içerisinde bomba düzeneği bulunduğu anlaşılan şüpheli paket de bomba imha uzmanları tarafından tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Düzenlenen saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polis merkezine gelerek bilgi aldı. Yapılan ilk incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çapkın, "Saat 23.00 sıralarında 2 kişi tarafından terör saldırısı olduğunu sanıyoruz. El bombası atıldı. Karakola otomatik tabancayla ateş açıldı. O şahsı ateş eden şahsı el bombası atan şahsı nöbetçi arkadaşlarımız etkisiz hale getirdi. O şahıs şu anda hastanede. İkinci bir şahıs olduğunu tespit ettik. Onun gözcü olduğunu sanıyoruz. Olay yerinden kaçmış. Onu arıyoruz. İlk el bombası atmışlar sonra taramışlar" diye konuştu.

Bombanın türü araştırılıyor
Çapkın, saldırının ardından karakol bahçesine atılan şüpheli pakette bomba olup olmadığına ilişkin bir soruya "O da dolu görünüyor. İlk attıkları el bombası sonra taramışlar. El bombası da patlıyor" şeklinde yanıt verdi. Çapkın, "Engin Çeber'in ilk gözaltına alındığı karakol bu. Onunla ilgili olma ihtimali var mı?" sorusuna ise "O konularda söyleyebileceğim birşey yok. Şu an daki durum bu" diye yanıt verdi. Şüpheli paketten çıkan bombanın türünü belirleme çalışmaları devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hastaneye intikalinin ardından hemen ameliyata alınan İstinye Polis Merkezi'ne el bombası atıp otomatik silahla tarayan saldırgan hayatını kaybetti. Polis kaynaklarına göre saldırgana 7 kurşun isabet ettiği belirtildi. Hastanede yapılacak ilk incelemeden sonra saldırganın cesedinin Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacağı öne sürüldü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler