Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Japonya ve Çin arasında şimdi de tapınak krizi

Japonya ve Çin arasında şimdi de tapınak krizi

Japonya ve Çin arasında şimdi de tapınak krizi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1938 Beğen : 0

Çin, Japon Başbakan Abe'nin Çin'in savaş suçlusu olarak kabul ettiği kişilerin anıldığı bir tapınağa bağışta bulunmasına, bir Japon bakanın ise tapınağı ziyaret etmesine sert tepki gösterdi

Çin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Yasukuni Tapınağı'na bağışta bulunması ve Japon bir bakanın geçen hafta yaptığı tapınak ziyaretinin, "Japon kabinesinin tarihe karşı yanlış tutumunu gösterdiğini" kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, Japonya'ya tarihi konulardaki davranışlarını düzeltmesi ve kışkırtıcı davranışlardan kaçınması yönünde çağrı yaparak, Tokyo yönetimini Asya'nın ve dünyanın güvenini kazanmaya davet etti.

Yasukuni Tapınağı'nda birinci derecede savaş suçlularının anıldığını vurgulayan Sözcü Çin, Yasukuni meselesinin Japonya ve komşuları arasındaki ilişkilerde "yıkıcı bir faktör" ve Japonya için "olumsuz bir yük" olduğunu söyledi.

Çin Sözcüsü, Japonya'nın militarist geçmişiyle yüzleşmesi ve tarihten gerekli dersleri çıkarmasını ifade ederek, Japon Başbakanı Abe'nin tapınağa bağışta bulunması ve bir bakanın ziyaretini Japon kabinesinin tarihe karşı yanlış tutumunun göstergesi olarak nitelendirdi.

Japonya İçişleri ve İletişim Bakanı Yoşitaka Şindo geçen hafta tartışmalı tapınağı ziyaret etmiş, Başbakan Abe ise bugün Yasukuni tapınağına bağışta bulunmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler