Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Jamaika, kırbaç cezasını kaldırıyor

Jamaika, kırbaç cezasını kaldırıyor

Jamaika, kırbaç cezasını kaldırıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2724 Beğen : 0

Jamaika hükümeti, kırbaç yasasını kaldırma ve ilgili diğer yasalarda düzenleme yapma kararı alırken, Adalet Bakanı Mark Golding kararın gerekçelerini sıraladı.

Golding, yaptığı açıklamada, yıllardır uygulanmasa da ceza kanununda yer alan yasanın Jamaika'nın uluslararası yükümlülükleriyle çeliştiğini, hükümetin BM'nin işkenceye karşı sözleşmesini onaylamasına engel olduğunu vurguladı.

Kırbaç cezasının "çağ dışı" ve "aşağılayıcı" olduğuna da işaret eden Golding, sömürge döneminden kalma bu tür yasaların tamamen kaldırılmasının zamanının geldiğini belirtti.
Adalet Bakanlığı'nın açıklaması, insan hakları örgütlerince memnuniyetle karşılanırken, bazı Jamaikalılar, masum insanlara zarar veren suçluları yalnızca hapis cezası vermenin yeterli olmadığına inanıyor ve kırbaç cezanın bazı durumlarda uygulanmasını istiyorlar.

Yasanın son mağduru

Jamaika'daki kırbaç cezası yasasının son mağduru Errol Pryce, 1994 yılında, kayınvalidesini bıçaklamaktan 4 yıl hapis ve 6 kırbaç cezası almış, kırbaç cezası Pryce'nin 1997 yılındaki tahliyesinden bir gün önce infaz edilmişti.

Pryce'in, cezaevinden çıktıktan sonra başvuruda bulunduğu BM İnsan Hakları Komisyonu 2004 yılında "bu tür bir bedensel cezanın vahşi, insanlık dışı, aşağılayıcı olduğuna ve insan haklarını ihlal ettiğine" hükmetmişti.

Jamaika mahkemelerinin, komisyonun bu kararının ardından, 2004'ten itibaren kimseye kırbaç cezası vermediği belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler