Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İzmir'deki yolsuzluk davasında 17 tahliye

İzmir'deki yolsuzluk davasında 17 tahliye

İzmir'deki yolsuzluk davasında 17 tahliye
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2003 Beğen : 0

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, çıkar amaçlı suç örgütü lideri olmaktan 397 yıl hapis talebiyle yargılandığı davaya devam edildi. Dün saat 10.00’da başlayan duruşmada 25 sanık dinlendi. Mahkeme başkanı saat 20.15 sıralarında kararını açıkladı. Davada tutuklu 18 sanıktan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, dışındaki tüm sanıklar tahliye edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da tutuksuz yargılandığı davada mahkeme, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in ise tahliye talebini reddetti. Tahliye kararı verilen 17 sanıktan 7'si için ev hapsi uygulanacak.

'ÖRGÜT İDDİASI KALKTI'
Karar üzerine Kocaoğlu, adliye önünde bir açıklama yaptı. Kocaoğlu şunları söyledi:

"Tutuklu bulunan 18 hükümlüden 17 tanesi çeşitli tedbir kararlarıyla serbest bırakıldı. Sadece, Pervin Şenel Genç'in tutukluluğuna devam kararı verildi.

Genç'in nasıl bir insan olduğunu ve neler yaptığını, İzmir 'e nasıl hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Umuyorum ki itiraz sürecinde değerlendirilecek ve Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşacaktır. Sadece bir kişinin içerde kalması diğerlerinin serbest bırakılması zaten örgüt iddiasını da ortadan kaldırmıştır bize göre."

7 KİŞİ HAKKINDA EV HAPSİ KARARI VERİLDİ
Davada tek tutuklu sanık olarak Genel Sekreter Pervin Şenel Genç kaldı. Mahkeme İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İBB Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Organizatörler Alaattin Eraslan, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu ve Gökhan Boğazkesen’i tahliye etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alp, organizatör Sedat Sakur’un ise Adli Kontrol’le tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say’ı ise tahliye edip ev hapsine karar verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler