Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İzmir'de polis cinneti!

İzmir'de polis cinneti!

İzmir'de polis cinneti!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2479 Beğen : 0

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, polis aracı ile bir otomobilin karıştığı maddi hasarlı kazanın ardından polisi memurları ile vatandaşlar arasında çıkan arbedede, bir polisin ateş açması sonucu yaralanan dört kişiden hayatını kaybeten Emrah Barlak (26) toprağa verildi.

Karabağlar ilçesinde, polis aracı ile bir otomobilin karıştığı maddi hasarlı kazanın ardından polis memurları ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmada bir polis memurunun ”ateş açması” sonucu merminin isabet ettiği Emrah Parlak için Eskiizmir Yıkık Camii’nde cenezae töreni düzenlendi.

Cenazeye katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Parlak’ın yakınlarına başsağlığı diledi. Parlak’ın naaşı Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Baba Nusrettin Barlak, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 kurşunun kullanıldığını ileri sürdüğü olayda yaralanan diğer oğlu Erhan’ın da durumunun ağır olduğunu söyledi. Yetkililerin, ”Zanlının polis memuru olmasından dolayı ayrıcalık görmeyeceği” sözü verdiğini söyleyen Barlak, ”Zaten istediğimiz de bu” dedi.

Yapılan otopside 26 yaşındaki Emrah Barlak’ın 2’si bacaklarına 1’i de karnına isabet eden 3 kurşunla vurulduğu belirlendi.

Polisin genci vurduğu anlar internette

Olay anında, çevredekilerin cep telefonlarıyla çektiği, polis memurun ateş etmesinin de yer aldığı görüntüler, sosyal medya aracılığıyla internette yayıldı. Olay, önceki gün 15.00 sıralarında Limontepe semti kahveler durağı 3820 sokakta meydana gelmişti. Asayiş ekibinde görevli ekip otosu, iddiaya göre, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olan, 17 yaşındaki Erhan Barlak’ın kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Emrah Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve arkadaşları F.K. ile polis memurları arasında tartışma başladı. İnternette yer alan görüntülere göre arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti. Emrah Barlak ve iki kişi ise sandalyeyle polislerin üzerlerine yürüdü. Adı açıklanmayan polis memuru, meslektaşının üzerine sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi ile arkadaşı bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen bir vatandaş da seken kurşun nedeniyle hafif yaralandı. Yaralı Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

‘200 liralık hasar yoktu’

Emrah Barlak’ın babası Nusrettin Barlak olayı şöyle anlattı: “Küçük oğlumun ehliyeti yoktu. Dönerken karşılıklı çarpışmışlar. Ortada 200 TL masraf yok. Çocuklar neyse cezamızı hallet diyorlar. Tutanak tutun karakolda diyorlar. Bir polis durmuyor, kalkıyor önce kabzayla vuruyor, daha sonra silahla ateş ediyor. 8 kurşun sıkıyor. Küçük olan Erhan, yaralı ağabeyi Emrah’ın üzerine atlıyor. O da yaralanıyor. Onun da tedavisi sürüyor. Bu kadar yetkiyi polise nasıl veriyorlar?”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler