Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İşte ÖSYM'deki skandalın belgesi

İşte ÖSYM'deki skandalın belgesi

İşte ÖSYM'deki skandalın belgesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2427 Beğen : 0

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yaptığı sınavlara ilişkin skandallar bitmek bilmiyor. Son olarak bir LYS öğrencisinin puanlarının değiştirildiği iddiası ise iyice kafaları karıştırdı.

LYS puanının 100 puan düşürüldüğünü iddia eden D.A. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’den aldığı çıktı ile tercih yaptıktan sonraki ÖSYM’den aldığı çıktı arasında tam 100 puan fark olduğunu ifade etti.

D.A.’nın LYS sonuçları tercih yapılacak güne kadar AOBP-SAY 473 ve AOBP-EA puanı 482, 981 iken tercih yapıldıktan sonra AOBP-SAY 373, 581 ve AOBP-EA puanı 382, 981’e düşürüldü. Tercihler açıklandıktan sonra ÖSYM şifresi ile hiçbir işlem yapamayan D.A. ÖSYM’ye itiraz etmek için İstanbul’dan Ankara’ya geldi yeni bir şifre aldı ve acı gerçeği öğrendi. Sıralamadaki yeri de yine net olarak 70.000 kişi aşağıya düşmüştü.

OKUL PUANINI BİLE DÜŞÜRMÜŞLER!

”LYS puanım değiştirildi” diyen D.A. sınav ve yerleştirme sonucuna itiraz ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:

“LYS puanım açıklandı ve ben de çıktıları aldım. 2012 LYS sınavından almış olduğum puanlara göre tercih yaptım. Bayram' dan hemen önceki gün gece sonuçlar açıklandığında bir yere yerleştirilmediğimi gördüm ve sok oldum. Tercihler açıklandığında puanıma ve 2012 yerleştirme taban puanlarına göre en az 2’nci tercihime girmem gerekir iken hiçbir okula yerleştirilmediğimi gördüm. Tekrar kontrol etmek istediğimde şifremin kabul görmediğini gördüm. Bayramdan dolayı şifre alamadığım için 22/8/2012 tarihine kadar bir şey yapamadım.

Bugün Ankara da şifre alıp yeniden sisteme girdiğimde sistemde görünen puanlarımın daha öncekinden 100 puan daha az olduğunu gördüm. Bunun üzerine ÖSYM merkezine giderek itiraz dilekçesi verdim. Daha önce açıklanan AOBP-SAY 473, 581 den 373, 581 e AOBP-EA puanım 482, 981 den 382, 981 e düşmüş görünüyor. Sıralamadaki yerim de yine net olarak 70.000 kişi aşağıya düşmüştü.

Bunun nasıl olabildiğini anlamaya çalışırken sınavdaki doğru ve yanlış adetlerimin değiştiğini gördüm. Sonuçlar daha öncekinden çok farklıydı. Benim hayal görmüş olma, yanlış yapmış olma imkanım yok;Ben sınavda ne yaptığımı kaç net yaptığımı çok iyi biliyorum. Şu anda bu sayıların hepsi değişmiş durumda. Sınav sonuçlarını sadece ben değil ailem ve dershane hocalarım dahil pek çok kişi görmüştü. Ne yapacağımı bilmiyorum yetkililerden yardım istiyorum.”

ÖSYM'YE DAVA GELİYOR!

Puanının değiştirildiğini elindeki belgelerle ispat edeceğini düşünen D.A bugün ÖSYM'ye dava açacak.

İŞTE ÖSYM'NİN GÖNDERDİĞİ İKİ AYRI BELGE:

1.20120823124201.jpg



2.20120823124224.jpg



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler