Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İşte o sır konuşmanın detayları

İşte o sır konuşmanın detayları

İşte o sır konuşmanın detayları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1983 Beğen : 0

Erdoğan'ın konferansta, ''Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti'' dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'da 'Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti' olarak tanımlandığına işaret ederek, ''Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye'nin çıkışı olamaz'' sözlerine yer verdiği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaretin takdire şayan olduğunu belirterek, ''Türk Silahlı Kuvvetlerimizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz'' dediği vurgulandı.

Terör sorununun salt güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan'ın, ''Güvenlik tedbirleriyle eş zamanlı olarak, kalkınma ve demokratikleşme adımlarımızı da atmaya devam edecek, terörün beslendiği bataklığı da kurutacağız'' ifadesini kullandığı öğrenildi.

DESTEĞE DEVAM

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında, terörle mücadelenin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışında barışın tesisi için üstlendiği misyonlara, Harp Akademileri Komutanlığı'nın eğitim faaliyetlerine de değindiği ifade edildi.

Erdoğan'ın, hükümet olarak son 9 yılda başlattıkları kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayi alanında kaydedilen ilerleme ve başarılara da geniş yer ayırdığı konuşmasında, ''Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz'' sözlerine yer verdi kaydedildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürdüğüne işaretle, ''Yüzümüzün Avrupa;ya dönük olması, Doğu'ya, Güney'e, Kuzey'e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor'' dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, Harp Akademileri Komutanlığı'nda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akan, öğretim elemanları, öğrenci subaylar ve misafir askeri personele hitaben yaptığı konuşma yaklaşık 40 dakika sürmüştü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basına kapalı olarak gerçekleştirilen konferansın dinleyicileri arasında yer almıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler