Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İsrail’e ‘vururuz’ uyarısı

İsrail’e ‘vururuz’ uyarısı

İsrail’e ‘vururuz’ uyarısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2366 Beğen : 0

İran’ın nükleer tesislerine karşı İsrail’in saldırı düzenlemesinin an meselesi olduğuna dair iddialar gündemden düşmezken, Riyad yönetimi sürpriz bir çıkışla ABD aracılığıyla İsrail yönetimine ‘İran’a saldırma amacıyla hava sahasından geçecek herhangi bir İsrail uçağının vurulacağını’ belirtti. İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre İsrailli üst düzey yetkililer tehditin ABD tarafından iletilmesini manidar buldu.

ABD’nin mesajı mı?
Yetkililere göre, ABD mesajı verirken İsrail’i tek başına operasyon düzenlemekten vazgeçirmeye çalışıyor. Bazı kaynaklara göre ise Amerikan malı uçakları kullanan Suudi Arabistan, İran’a saldırı ancak ABD’yle koordinasyon içerisinde gerçekleştirilirse İsrail uçaklarının sorunsuz bir şekilde hava sahasından geçmesine izin verecek. ABD’de yayınlanan New York Times gazetesi ise İsrail’in tek taraflı olarak saldırı kararı alması durumunda Ürdün ya da Irak üzerinden operasyonun rotasını çizeceğini öne sürmüştü. Yedioth Ahronot’un iddiası karşısında bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ABD tarafından İsrail makamlarına böyle bir mesajın iletilmediğini öne sürdü. İddiayı yalanlayan Barak gene de “Suudi Arabistan kendi anlayışı çerçevesinde hareket eden egemen bir devlettir” hatırlatmasını yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler