Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Irkçı şaka' Obama'yı kızdırdı

'Irkçı şaka' Obama'yı kızdırdı

'Irkçı şaka' Obama'yı kızdırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2193 Beğen : 0

New York’ta Barack Obama’nın 2012 seçimine destek için düzenlenen bağış yemeğinde konuşan Robert de Niro, Michelle Obama’nın da aralarında bulunduğu konuklara hitap ederken önceki seçimlerdeki "ABD siyah başkana hazır mı?" tartışmasına göndermede bulunarak "Callista Gingrich. Karen Santorum. Ann Romney. Ülkemizin beyaz bir First Lady’e hazır olduğunu düşünüyor musunuz? Henüz erken, değil mi?" dedi.

Yemeğe katılan konuklar aktörün bu konuşmasına kahkahalarla katıldı. Ancak De Niro’nun ya bilmediği ya da unuttuğu bir gerçek vardı. ‘Irk tartışmalarından uzak kalmak’ her zaman ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim kampanyasının kırmızı çizgisi oldu.

Nitekim Obama’nın kampanya basın sözcüsü Olivia Alair yemekten hemen sonra yaptığı açıklamada, şakanın münasebetsiz olduğunu ve katılmadıklarını söyledi.

Obama'nın rakiplerinden Newt Gingrich’in kampanyası ise fırsatı kaçırmadı. "De Niro’nun yemekteki sözlerinin hiçbir mazareti olamaz. Bu bir seçim kampanyası yemeği ve ABD Başkanı bu sözlerden dolayı özür dilemeli. Bu sözler kesinlikle yanlış ve ülkemizi bölücü nitelikte" diyerek Obama'yı suçladı.

'SİYAH BAŞKAN' OLMAK İSTEMİYOR

Amerika Bülteni'ne göre, Obama’nın büyük siyasi başarısının en önemli etkenlerinden biri de, sadece Afrikalı–Amerikalıların başkan adayı olmaktan uzak durması... Bunun yerine Obama, siyahi bir insan olarak, herkesin ve politikaların başkan adayı oldu. Bu yüzden 'ırk' Obama kampanyasının tabu kelimesi gibi hiçbir konuşmada yer almıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler