Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İranlı kadınlara futbol yasağı

İranlı kadınlara futbol yasağı

İranlı kadınlara futbol yasağı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2402 Beğen : 0

Polis yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, İranlı kadınların, canlı olarak kamuya açık ekranlardan yayınlanan Euro 2012 maçlarını, erkeklerle birlikte seyretmeleri yasaklandı.

Bunun sebebiyse, erkeklerin maç izlerken gürültücü ve kaba tavırlar sergileyerek, ortamı kadınlar için "uygunsuz" bir hale getirebilecek olmaları.
ISNA haber ajansının bildirdiğine göre, İranlı üst düzey emniyet yetkilisi Bahman Kargar, "Kadın ve erkeklerin bir arada oturarak maç izlemeleri uygunsuz bir durumdur" dedi.

"Erkekler futbol seyrederken heyecanlanıyor ve bazen küfredebiliyor ya da pis şakalar yapabiliyor" diye konuşan Kargar, "Bu, kadınların erkeklerle futbol izlemeye layık olmamasıyla ilgili bir şey değil. Kadınlar polise (bu karar için) teşekkür etmeli" dedi.

Futbol tutkunu İranlılar için, Polonya ve Ukrayna'da gerçekleştirilen Euro 2012 karşılaşmaları devlet televizyonu tarafından yayınlanıyor.
Bundan önceki senelerde İranlılar, çift olarak veya aileleriyle birlikte sinema salonlarında maç izleyebiliyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler