Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İran'dan IŞİD'e uyarı: Kutsal mekanlarımız kırmızı çizgimiz

İran'dan IŞİD'e uyarı: Kutsal mekanlarımız kırmızı çizgimiz

İran'dan IŞİD'e uyarı: Kutsal mekanlarımız kırmızı çizgimiz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2057 Beğen : 0

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Irak'ta Şiiler için kutsal sayılan mekânların İran'ın kırmızı çizgisi olduğunu söyledi ve IŞİD veya herhangi bir silahlı örgütün Irak'taki kutsal yerlere saldırması durumunda İran'ın müdahalede bulunacağını vurguladı.

İran’ın Arapça El-Alem devlet televizyonuna konuşan Dehkan, ABD , Rusya ve Çin’den sonra İran’ın füze gücü alanında dünyada 4’üncü sırada yer aldığını kaydetti. Olası tehditlere orantılı olarak füzelerinin menzilini arttırdıklarını kaydeden Dehkan, füzelerin isabet gücünü ve radara yakalanmama kapasitelerini arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

IŞİD’i uyaran İranlı bakan, Irak’ta Şiiler için kutsal sayılan mekânların İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu ifade etti. Dehkan, IŞİD veya herhangi bir silahlı örgütün Irak’taki kutsal yerlere saldırması durumunda İran’ın müdahalede bulunacağını da sözlerine ekledi. IŞİD’in İsrail tarafından desteklendiğini öne süren Dehkan, “Irak ve Suriye ’de olan bitenler aslında İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

İran’ın, Suriye ve Irak’ta güvenliğin sağlanması için her iki ülkeyle işbirliği içinde olduğunu kaydeden Dehkan, bu ülkelerde muharip güç bulundurmadıklarını belirterek: “Irak ve Suriye’de bulunan İranlılar eğitim ve danışmanlık amacıyla ordalar” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler