Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Irak Müslüman Alimler Heyeti'nden IŞİD'e övgü

Irak Müslüman Alimler Heyeti'nden IŞİD'e övgü

Irak Müslüman Alimler Heyeti'nden IŞİD'e övgü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1991 Beğen : 0

Irak Müslüman Alimler Heyeti: "Irak ordu birliklerinin Musul'dan çekilmesi Maliki'nin bölgedeki politikasının iflas ettiğini gösteriyor." açıklamasında bulundu

Irak Müslüman Alimler Heyeti, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin bölgede uyguladığı hükümet politikasının iflas ettiğini belirtti.

Irak Müslüman Alimler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "Maliki'ye bağlı silahlı güçlerin Musul'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü güçlerin gerçekleştirdiği eylem karşısında mukavemet edemeden mühimmatlarını bırakarak çekilmesi, Maliki'nin bölgede uyguladığı hükümet politikasının iflas ettiğini gösteriyor. İhanet edenler her zaman korku içinde yaşar. Zulmedenler, aradan ne kadar zaman geçerse geçsin yaptıklarının cezasından kurtulamazlar. Maliki'ye bağlı silahlı güçlerin ve siyasetçilerin kentten kaçmaları bunların devlet adamlığı tecrübesi ve yeteneği olmadığını gösteriyor. Bunların ülke için plan ve projeleri yok. Hükumet, dış mihrakların telkinleriyle hareket ediyor" denildi.

Musul'u kontrol altına alan IŞİD güçlerinin övüldüğü açıklamada, kenti ele geçiren gruplar için başarı temennisinde bulunuldu.

Musul ve çevresi "Maliki yönetiminden temizlendi" ifadelerine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Görev henüz bitmedi. Zalimin peşinden gidilecek. Din, mezhep ve milliyet farkı gözetilmeden tüm Irak'ın toprak bütünlüğü sağlanıncaya kadar ülke tüm pisliklerden temizlenecek. Bu zaferle birlikte devrimcilere yeni bir görev düşecektir. Bu da Musul’un huzurunu ve bütün halkının güvenliğini sağlamak ve halkın üzerindeki sıkıntıyı hafifletip elinden geldiği kadarıyla onların ihtiyaçlarını gidermektir. Devrimcilerden kamu ve halka ait yerleri koruması, masum kanı dökülmemesi için gayret sarf etmesi, intikam duygusundan uzak durması, affedici ve müsamahakar olması beklenmektedir."

Musul halkının devrimcilere destek vermesinin talep edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Musul’daki halkımız devrimcilere tam destek vermeli. Devrimcilerin talimatları olmadan evlerini terk etmemeli, IŞİD'in bildiri ve talimatlarını takip etmelidirler. Musul halkının devrimcilerin yanında yer alması ve dik duruşları nedeniyle tarih onları şerefle yad edecektir. Hakkı yerine getirme, vatanın zalimler ve kalıntılarından temizlenme görevinin yerine getirilmesi için eli silah tutan her genç devrimcilere katılmalıdır. Tarihe geçecek ve dillere destan olacak bu kıyam hareketine herkes katılmalıdır."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler