Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İlham Aliyev'den sert mesaj

İlham Aliyev'den sert mesaj

İlham Aliyev'den sert mesaj
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2595 Beğen : 0

Azertac Ajansının yayınladığı habere göre, Bakü'de düzenlenen 23. Crans Montana Forumunun açılış törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva da katıldı.

Forumda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, farklı kültürlere sahip insanların uzun yıllardır Azerbaycan 'da birlikte ve barış içerisinde yaşamasını, son dönemlerde ülkesinde düzenlenen önemli uluslararası etkinlikleri tarihi başarı olarak nitelendirdi.

Azerbaycan'ın 20 yılda ekonomik ve siyasi açıdan geliştiğini ve bölgesinin en güçlü ülkesi olduğunu vurgulayan Aliyev, kendileri için bağımsızlığın en büyük servet olduğunu belirtti.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ sorununa da değinen İlham Aliyev, ülke topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu, uluslararası kuruluşların, özellikle de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin işgal olunmuş Azerbaycan topraklarıyla ilgili 4 kararına rağmen Ermenistan'ın bu kararlara uymadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev Yukarı Karabağ sorununun çözümüne ilişkin Azerbaycan tarafının tutumunun net olduğunu, toprak bütünlüğü ilkesine dayandığını belirterek, Azerbaycan'ın kendi topraklarında ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğini ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler