Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Iğdır'da iki İran ajanı yakalandı!..

Iğdır'da iki İran ajanı yakalandı!..

Iğdır'da iki İran ajanı yakalandı!..
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2127 Beğen : 0

İki İran vatandaşının bununla da yetinmeyip bölgedeki PKK'lılarla görüşmeler yaptığı ve o görüşmelerin sonucunu İran'a aktırdıkları anlaşıldı.

Iğdır’da, İran istihbarat örgütü SAVAK’a ajanlık yaptığı iddia edilen 1’i İranlı 9 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin Doğu ve Güneydoğu’da halk hareketi başlatmaya çalıştıkları, Suriyeli muhaliflerle ilgili SAVAK’a bilgi aktardıkları ileri sürülüyor. İstihbarat birimlerini harekete geçiren şüphelilere yönelik soruşturma, yaklaşık 1 yıl önce 04 D 3759 plakalı bir minibüsün içinden, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı’na ait binanın fotoğraflarının çekildiğini tespit edilmesiyle başladı. Polisler, takibe aldıkları minibüsü şehir merkezi dışında durdurarak, içindeki İran uyruklu 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Shahram Zargham Kohei ve Mohammed Reza Esmaeılpour Ali Malek isimli İranlı şüphelilerin bölgede stratejik öneme sahip birçok askeri birlik ve polis merkezinin fotoğraflarını çektiği tespit edildi.

Asansör için çektik

Kohei, ilk ifadesinde İran’da faaliyet gösteren bir asansör firmasında çalıştıklarını ve büyük binaların resmini asansör yapmak için çektiklerini iddia etti. Şüphelilerin evlerinde, bazı telefon kayıtları bulundu. Kayıtları inceleyen MİT, şifreli konuşmalarla, İran’a bölge hakkında bilgiler aktarıldığını ve PKK’lılarla görüşüldüğünü belirledi. Bunun üzerine Kohei ve Malek, TCK’nın 327’nci maddesinde yer alan, “devlet güvenliğine ait bilgileri temin etme ve sızdırma” suçundan tutuklandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla, şüphelilerle bağlantısı olanlar takibe alındı. İran’dan Türkiye’ye aynı dönemde giren Iğdır’a yerleşen 2 kişinin de, Suriye’de yaşanan olayların ardından sık sık Doğu ve Güneydoğu illerine giderek bazı PKK’lılarla iletişime geçtiği tespit edildi. Soruşturmayı genişleten istihbarat birimleri, şüphelileri adım adım takip ederek dün sabah 10 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Iğdır’da 6, Ağrı’da 1, Van’da 1 ve Kocaeli Gebze’de 1 kişi gözaltına alındı. İran istihbarat örgütü SAVAK’a bilgi aktardığı belirtilen Yaghoup Ahnoukhosh ise sınırdan İran’a kaçtı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir Kalaşnikof otomatik tüfek, 1 av tüfeği ve İran’la yapılan çok sayıda gizli yazışmaya ait dokümanlar ile bazı PKK’lılarla yapılan telefon görüşmeleri kayıtları bulundu. Suriye’den Türkiye’ye gelen mültecilerin yaşadığı kamplarının fotoğrafları ve bilgileri ile hükümetle ilgili bilgileri de İran’a aktardığı ileri sürülen 9 kişinin, askeri birliklerin konumları, personel sayıları ve resmi dairelerle ilgili bilgi topladıkları da iddia ediliyor. HÜRRİYET GAZETESİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler