Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İçişleri'nin 'başörtüsü' genelgesine tepki

İçişleri'nin 'başörtüsü' genelgesine tepki

İçişleri'nin 'başörtüsü' genelgesine tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2988 Beğen : 0

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Yaz Kıyafeti Genelgesi"nde baş açıklığın vurgulanması tepki çekti.

Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR)'nden yapılan açıklamada genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsünü resmen yasaklaması eleştirildi.

HÜDA-PAR Genel Merkezi adına yayımlanan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi: "Başörtüsü yasağını kaldırma vaadiyle Müslüman halkımızın oylarıyla iktidara gelen Ak Parti iktidarının İç İşleri Bakanlığı, tüm illere gönderdiği "Yaz Kıyafeti Genelgesi"yle başörtüsü yasağını yeniledi. 10 yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen 1980 darbesi ürünü olan kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmeyen Ak Parti hükümeti yaptığı yeni icraatlarla başörtüsü yasağını devam ettirmektedir. Başörtüsü yasağının kaldırılması için toplanan 12 milyon 300 bin imzanın gereğinin yerine getirilmesi ve kılık kıyafet yönetmeliklerinden "başı açık" ibaresinin çıkarılması beklenirken, yayınlanan yaz kıyafeti genelgesi ile AKP bu konudaki samimiyetsizliğini ve isteksizliğini bir kez daha ortaya koymuştur."

Genelgesinin hemen geri çekilmesi istenen açıklamada, "Ak Parti iktidarını, Müslüman halka verdiği sözlerini yerine getirmeye ve inancı yaşamanın önündeki tüm engelleri kaldırmaya davet ediyoruz. Halkımızı ve duyarlı tüm STK'ları yasakçı genelgeye karşı tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz." denildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler