Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İçişleri Bakanlığı o iddiaları kabul etti

İçişleri Bakanlığı o iddiaları kabul etti

İçişleri Bakanlığı o iddiaları kabul etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2175 Beğen : 0

Kamuoyuna yansıyan 'İran plakalı esrarengiz TIR'lar' başlıklı haberlerle ilgili olarak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker tarafından verilen soru önergesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin cevap verdi. Şeker'e gönderilen yazılı cevapta şu bilgilere yer verildi:

"4536 sayılı Denizlerde ve Yurt Yüzeyinde Görülen Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin Kanun'un 8. maddesine istinaden Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında yapılan yazışmalar neticesinde, söz konusu patlayıcı ve kimyasal maddelerin imhası ile ilgili sürecin Genelkurmay Başkanlığı'nın eşgüdümünde yürütülmesinin uygun olduğu bildirildiğinden Bakanlığımızca herhangi bir işlem yapılmamıştır."

TIR'larda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiği resmi olarak açıklandığına dikkat çeken Şeker, "Ancak bakanlık bu mühimmatın menşei, miktarı, çeşidi hususlarını ısrarla kamuoyundan gizlemeye çalışmaktadır. Konuyla ilgili bilgilerin ısrarla gizli saklı tutulması, söz konusu TIR'ların İncirlik'ten yüklendiği iddialarını kuvvetlendirmektedir. İktidarın son zamanlarda Suriye konusunda yürüttüğü yanlış politika, ülkemizi uluslararası kamuoyu önünde de zor durumda bırakmaktadır. Terörden çok çekmiş bir ülke olarak Türkiye'nin başka bir ülkedeki 'terörist faaliyetlere destek veriyor' gibi bir söyleme neden olması bile ülkemizin imajına büyük zarar verecektir." açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklama sonrası bazı soruların cevapsız kaldığını belirten Şeker, yeni bir soru önergesi verdi.

Şeker, önergesinde şu sorulara cevap istedi: "Bu TIR'lar hangi sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmışlardır? TIR'larda ele geçirilen silah ve malzemeler nelerdir? Bu silah ve malzemeler nereden gelmektedir? Menşeini açıklar mısınız? Ele geçirilin silah ve malzemeler hangi ülkelere aittir? Bunların Suriye'deki isyancılara gönderildiği iddiaları doğru mudur? Doğru değilse, nereye gönderilmektedirler? Bunların taşıyıcıları kimlerdir? Buna ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Söz konusu silah ve malzemelerin akıbeti nedir? Ne tür bir işlem yapılmıştır? Konuya ilişkin olarak, Dışişleri Bakanlığı nezdinde nasıl bir girişimde bulunulmuştur? Son bir yılda, diğer sınır kapılarımızda da silah, bomba ve askeri malzemeler ele geçirilmiş midir?"



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler