Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Halep'e kara operasyonu başladı

Halep'e kara operasyonu başladı

Halep'e kara operasyonu başladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2283 Beğen : 0

Suriye'de iç savaşın merkezi haline gelen Halep kentinde Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Esad rejimine bağlı Suriye ordusu, ülke ekonomisinin can damarı olan Halep kentinde kara harekatı başlattı. Suriye devlet televizyonu, Suriye ordusunun Halep'e bağlı Selahaddin'e büyük bir taarruz başlattığını, isyancıların büyük bir kısmını öldürdüğünü ve operasyonun kentin diğer bölgelerine yayıldığını duyurdu. Devlet televizyonu, Halep kent merkezine yakın bölgelerde de birçok "teröristin" öldürüldüğünü belirtti. Suriyeli muhalifler ise, Selahaddin'in Suriye ordusunun eline düştüğü haberlerini yalanladı.

Uluslararası Af Örgütü de, Halep'te sivillerin korunamamasından tüm tarafların sorumlu olacağını belirterek, yeni uydu görüntülerinin şehirde ve etrafında ağır silah kullanıldığını ortaya koyduğunu açıkladı. Merkezi Londra'da bulunan insan hakları örgütü, yeni yayımlanan uydu görüntülerinde Halep ve çevresinde ağır silahların kullanımı ve bombalamalar nedeniyle 600'den fazla krater oluştuğunun görüldüğünü belirtti. Ağır silahların sivillerin yaşadığı merkezlere ya da yakınına yerleştirilmesinin ve kullanımının kaygı verici olduğunu bildiren Uluslararası Af Örgütü, bunun insan haklarının daha fazla ihlali anlamına geldiğini vurguladı. Örgüt açıklamasında, "Sivil halkın korunamaması durumunda, Suriye ordusu ve silahlı muhalif grupların üyeleri eşit sorumluluğa sahiptir" ifadesine yer verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler