Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Hakkari'de çatışma: 8 asker şehit

Hakkari'de çatışma: 8 asker şehit

Hakkari'de çatışma: 8 asker şehit
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2286 Beğen : 0

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı grup ile çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan PKK'lılar saat 05.00 sıralarında üç noktadan ağır silahlarla askeri birliğe saldırdı. Saldırıya askerler anında karşılık verdi. PKK 'lıların açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Hain saldırıda şehit süşen askerlerin isimleri şöyle:

Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün.

2 YARALI VAN’A SEVKEDİLDİ

Bu arada Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri süren yaralı askerlerden 2’sinin Van ’a sevk edildiği belirtildi. Durumu ağır olan 4 askerin de Hakkari Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındığı kaydedildi.

10 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valisi, Orhan Alimoğlu, "çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 10 teröristin öldürüldüğünü" açıkladı. Bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi.


ÇUKURCA’DA HAVA HAREKETLİLİĞİ

Yapılan saldırının ardından Çukurca İlçesi’nde de yoğun bir hava hareketliliği yaşandı. Saat 10.40’tan itibaren Hakkari yönünden gelen savaş uçaklarının Çukurca İlçesi’nin üzerinden geçerek Irak yönüne doğru gittikleri gözlendi.


Hatay'da 1 asker şehit oldu

Öte yandan Hatay'ın Belen ilçesinde de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Hatay'ın Belen ilçesi Mazıcak Deresi mevkisinde, dün gece saat 21.26 sıralarında güvenlik kuvvetleri ile PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada, Jandarma Komando Er Doğukan Şit'in çatışmada yaralandığı ve İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği kaydedildi. İlerleyen saatlerde valilik, er Şit'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

Valilik açıklamasında, ''Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ile ilgili operasyonlar güvenlik kuvvetlerince yürütülmektedir'' ifadelerine yer verildi. (DHA-AA)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler