Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür!'

'Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür!'

'Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür!'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2379 Beğen : 0

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Sadece Türkiye’yle yetinmedik dünyada ulaşabildiğimiz her ihtiyaç sahibine elimizi uzattık. Dünyanın her yerinde güçlünün değil haklının, hakkın yanında olduk. Mazlumlarla, mağdurlarla dayanışma içinde olarak tüm dünya halklarının sempatisini, takdirini teveccühünü kazandık. Göreve geldiğimizde Türkiye ’alan el’ idi ama artık hamd olsun Türkiye ’veren el’ olmuştur” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

15 Temmuz’da yapılacak Eskişehir il kongresiyle il kongrelerinin tamamlanacağını belirterek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, 4’üncü olağan büyük kongrenin de yapılmasıyla 2014 yerel seçimlerine odaklanacaklarını kaydetti.

12 Haziran 2011 seçimlerinde Türk demokrasi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 2 dönemdir iktidarda olan bir parti olarak seçime girmelerine rağmen, üst üste 3 seçimde de oylarını artırmayı başardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ”Sadece Türkiye’de değil, dünyada böyle bu şekilde iktidardayken oyunu artıran ve 3 dönem üst üste oyunu artırarak iktidarını sürdüren bir siyasi parti nadirdir. Zira tüm demokrasilerde şu görülmüştür ki iktidarda olan yıpranır, yorulur, hedef haline getirilirler ve genelde de oy kaybı yaşar. Fakat biz bunun tam tersinin olabileceğini ispat ettik” dedi.

Eser ve hizmet üretme noktasında farklı bir siyaset tarzı ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

”Millete hizmetkarlığı en başından itibaren bir görev, bir sorumluluk olmanın ötesinde ibadet şuuruyla yeni getirmeye çalıştık. Halka hizmeti Hakk’a hizmet gördük. Millete hizmetkarlık bizim sadece vazifemiz, mesuliyetimiz değil; millete hizmetkarlık bizim aşkla, sevdayla heyecanla yoğurduğumuz, içine gönlümüzü, samimiyetimizi hasbiliğimizi kattığımız büyük bir mesuliyettir, büyük bir misyondur. ’En hayırlınız hizmet edenlerinizdir’ bizim ilkemiz budur. Bizim yolumuzun ışığı ve yolumuzun rehberi budur. Milletimiz de bizim bu noktadaki samimiyetimizi görmüş ve her seçimde bize desteğini artırmıştır.”

”Türkiye’yi her alanda değiştirdik”

İyi hizmet edebilmek, kaliteli hizmet üretebilmek için sadece iyi niyet ve samimiyetin yeterli olmayacağına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

”İşin içine gayreti, tecrübeyi, aklı da eklemek gerekiyor. Nitekim 9,5 yıl boyunca biz gecemizi gündüzümüze katarak azami bir gayret içinde olduk. Bütün arkadaşlarımızla birlikte edindiğimiz tecrübeleri bu sürece dahil ettik. Aklı, özellikle de ortak aklı her zaman önemsedik. İstişareye büyük önem atfettik ve kararlarımızı istişareler neticesinde aldık ve kararlılıkla da uyguladık.”

Hiçbir zaman popülizmi benimsemediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

”Milletimizin istikameti her zaman bizim istikametimiz oldu. Bu istikametten sapmadık. Milletle her zaman aynı yöne, aynı hedeflere baktık. Biz bütün bu içtenliğimizin, tüm bu gayretlerimizin, aşkımızın ve sevdamızın karşılığını fazlasıyla aldık. Sadece seçimlerde elde ettiğimiz sonuçlarda değil, ortaya koyduğumuz eserlerle de hamd olsun mutmain olduk. Türkiye’yi her alanda değiştirdik, her alanda geliştirdik ve her alanda büyüttük büyütüyoruz”

”Artık Türkiye, ’veren el’ oldu”

Türkiye’ye gelen yabancı konukların, ’Önceki gelişimize göre çok daha farklı bir İstanbul, çok daha farklı bir Ankara, çok daha farklı bir Türkiye gördük’ dediklerini anlatan Erdoğan, ”Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kaydettik. Kimi alanlarda gerçekten aşılması güç rekorlar elde ettik. 81 vilayetin tamamına eser ve hizmet kazandırdık. Eserimizin girmediği, olmadığı hiçbir il yok” dedi.

’Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ sözünü sık sık tekrarladığını kaydeden Erdoğan, şunları konuştu:

”Biz eserlerimizle konuşuyoruz. 780 bin kilometrekarenin her karışına eserlerimizi götürdük. Sadece Türkiye’yle yetinmedik dünyada ulaşabildiğimiz her ihtiyaç sahibine elimizi uzattık. Dünyanın her yerinde güçlünün değil haklının, hakkın yanında olduk. Mazlumlarla, mağdurlarla dayanışma içinde olarak tüm dünya halklarının sempatisini, takdirini teveccühünü kazandık. Göreve geldiğimizde Türkiye ’alan el’ idi ama artık hamd olsun Türkiye ’veren el’ olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

”Milletin gönlünde yer etmek bizim için ziyadesiyle yeterlidir”

AK Parti iktidarı olarak Türkiye’ye kazandırdıkları eserleri bir kitapçıkta topladıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları belirtti:

”9,5 yılı özetleyen, tamamını anlatan demiyorum bir kitapçığı bugün dağıtıcağız. Bu kitapçığın içinde 9,5 yıla özet olarak neler sığdırılmış anlatılıyor” dedi. ’Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür’ sözünü hatırlatan Erdoğan, teşkilat mensuplarından Hükümet icraatlarını halka anlatmalarını istedi. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, ”Biz her şeyi ispatlı olarak konuşuyoruz ama bizde öyle bir muhalefet var ki hiçbir zaman yapılanı takdir etmez. Üzerinden geçtiği yollardan, köprülerden viyadüklerden hiçbir zaman... Ülkenin finans noktasında nereden nereye geldiğini saptırmaya yeltenecek kadar farklı yolların insanıdır onlar.”

”Elbette geride bıraktıklarımıza, onların sayım ve dökümüne takılıp kalmayacağız” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

”Biz tarihi yapıyoruz, yazımını tarihçilere bırakacağız. Tarih, AK Parti’yi mutlaka ve mutlaka hayırla yad edecektir. Esasen milletin gönlünde yer etmek bizim için ziyadesiyle yeterlidir. Tıpkı merhum Menderes gibi tıpkı Özal gibi üzerinden yıllar geçtikten sonra da hayırla ’Allah razı olsun’ duasına, temennisine muhatap olmak bizim için mükafatların en büyüğüdür. Sadece
milletimizin, badece bugünkü neslin değil, bizleri izleyen şehitlerimizin bizden razı olması, şehitlerimizin uğruna can verdikleri, bize emanet ettikleri bu toprakların selametini görüp bizlere tebessümle bakması bile her türlü takdirin üzerinde olacaktır. Bütün gayretimiz mücadelemiz, işte bu büyük takdiri kazanmaya yöneliktir ki inşallah o takdiri kazanmak için de son nefesimize kadar mücadele vermeye devam edeceğiz.”

”Milletimiz, hizmet veya eser siyasetine değer verecek”

Konuşmasında, 12 Haziran seçimlerinden bu yana geçen 1 yılın değerlendirmesini de yapan Erdoğan, teşkilat yöneticilerinden Türkiye’nin 2002 yılından bu yana geçirdiği ekonomik büyümeye ilişkin verileri 2014 seçim sürecinde halkla paylaşmalarını istedi.

Erdoğan, ”2014 seçimlerine de hizmet siyasetini öne çıkararak, eser siyasetini yücelterek gireceğiz. İnanıyorum ki geçmiş bütün seçimlerde olduğu gibi milletimiz, hizmet veya eser siyasetine değer verecek” dedi.

”Türkiye’yi devraldığımızda Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardı” diyen Erdoğan, bu rakamları her zaman tekrar etmesindeki amacın, Türkiye’nin 10 yılda nereden nereye geldiğini göstermek olduğunu kaydetti.

Milli gelirin AK Parti iktidarında 3 kattan fazla artarak 772 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, ”2011 yılına Türkiye ekonomisi, yüzde 8,5 gibi bir oranla dünyada Çin’den sonra en hızlı büyüyen ekonomi oldu. 2023’te daha
ileri gideceğiz. 2002 sonunda kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı ve o zaman nüfus 66 milyondu. Şimdi kişi başına düşen milli gelir 10 bin 444 dolara çıktı. Üstelik nüfusumuzun 75 milyona çıkmasına rağmen bu rakama yükseldi.
Nüfusumuz 66 milyonda kalsaydı milli gelir kişi başına 11 bin 696 dolar olacaktı” diye konuştu.

”Bu nasıl fakirleşme?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yunanistan ekonomisiyle Türkiye ekonomisini karşılaştırmasına tepki gösteren Erdoğan, ”Yunanistan kişi başına milli gelirini hep nüfusu azaltarak ortaya koydu. 2002’de Türkiye’de, ’hani fakirleşiyoruz’ diyor ya bu işi çok bildiğini zanneden muhalefet, bu nasıl fakirleşme 2011 yılında Türkiye’de toplam 91 bin adet otomobil satılmıştı. 2011 yılında ise 594 bin adet otomobil satışı gerçekleşti. Bu tüm zamanların rekorudur. Fakirleşen bir ülkede otomobil satışı bu denli artar mı?” diye konuştu.

2002’de 36 milyar dolar seviyesinde olan ihracatın 2011 sonunda küresel krize rağmen 135 milyar dolara çıkardığını, bu hafta öncesine ait son verilerle bu rakamın 140 milyar dolara çıktığına dikkati çekti.

2002’de 8,5 milyar dolar olan turizm gelirinin 2011 sonunda 23 buçuk milyar dolara çıktığını ifade eden Erdoğan, ”Ne diyorlardı AK Parti gelince ’turizm batar’ diyorlardı partimizi kurduğumuzda. Turizm bölgelerimizde bize ’bundan endişe ediyoruz’ diyenler verdi. İşte geldiğimiz yer ortada. Dünya ile iktidarımızın nasıl kucaklaştığını, dünyayı, ülkemizi bir cazibe merkezi yaparak buraya nasıl çektiğimizin ispatı ortada. 2011’de Türkiye’ye gelen turist sayısı 31,5 milyon kişiye ulaştı. İnşallah daha da artacak” dedi.

"Elifi görse mertek zanneder"

Erdoğan, ”Anadolu’da ’elifi görse mertek zanneder” diye güzel bir benzetme var
ya... Tam da Sayın Kılıçdaroğlu’nun kıyaslarına denk düşüyor. Türkiye
ekonomisiyle Yunanistan ekonomisini, Türkiye demokrasisi ile Suriye demokrasisini
kıyaslamak, olsa olsa elifi mertek zanneden bir zihniyetin eseri olabilir”
dedi.

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı
konuşmada, ”Biz israf ekonomisini bir kenara koymalıyız. Verim ekonomisini öne
çıkarmalıyız” dedi. İsraf ekonomisinin bazı kesimleri farklı bir yaklaşımın
içine ittiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye’yi IMF canavarından AK Parti
hükümetinin kurtardığını söyledi.

AK Parti hükümetinin ekonomik alanda gerçekleştirdiği başarılardan
örnekler veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

”CHP Genel Başkanı, ekonomide bizim başarılarımızı, daha doğrusu
milletin, ülkenin başarılarını küçümseyerek, gerçekten çok haksız bir şekilde
Yunanistan ekonomisinin Türkiye’den daha iyi olduğu yorumunu yapıyor. Gerçi
Suriye’de demokrasi olduğunu, Türkiye’de olmadığını ifade ederek kıyaslarında ne
kadar başarısız ve güvenilmez olduğunu da gösteren bir genel başkandır bu zat.

Kusura bakmasınlar, söylemek zorundayım; Anadolu’da ’elifi görse mertek
zanneder” diye güzel bir benzetme var ya... Tam da Sayın Kılıçdaroğlu’nun
kıyaslarına denk düşüyor. Türkiye ekonomisiyle Yunanistan ekonomisini, Türkiye
demokrasisi ile Suriye demokrasisini kıyaslamak, olsa olsa elifi mertek zanneden
bir zihniyetin eseri olabilir. Başka bir şey olmaz. Kendisine hükümeti
eleştirirken dozunu kaçırıp Türkiye’ye, bu aziz millete haksızlık yaptığını
tekrar hatırlatmak istiyorum.

Dün çıkmış, CHP’nin grup toplantısında bize üslup dersi veriyor. Sayın
Kılıçdaroğlu, sizin siyasette bir kere ders verme, müderrislik makamına erişmeniz
için daha çok ekmek yemeniz, çok toz yutmanız lazım. Siz şu anda öğüt verme
değil, öğüt alma makamındasınız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha seçildiği kongrede
başlattığı o çirkin üslubu belli bir seviyeye yükseltmek için biz iki yıldır
uğraşıyoruz. Hala o üslup değişmedi, düzelmedi. Şimdi Allah var kendisi siyaset
üslubu noktasında zaman zaman AK Parti’yi örnek alıyor, bizim tarzımızı ve
üslubumuzu taklit etmeye çalışıyor. Ama siyaset üslubu olarak AK Parti üslubundan
ziyade çok çok affedersiniz Sayın Bahçeli’nin diline, tarzına daha yakın olduğu
gerçeğini de burada hatırlatmak durumundayım. Dost acı söyler ama gerçeği
söyler.”

”Sadece lafla, söylemle, imaj çalışmasıyla demokrat olunmaz”

Başbakan Erdoğan, bu gerçeği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na
hatırlatmayı bir vazife olarak gördüğünü ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun, dün CHP’nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada
”Lafla peynir gemisi yürümez” dediğini hatırlatan Erdoğan, kendilerinin de tam
bunu söylediklerini dile getirdi. Erdoğan, ”Sadece lafla, söylemle, imaj
çalışmasıyla demokrat olunmaz. Zor zamanda ne söylediğin, nasıl tutum takındığın,
hangi somut adımı attığın önem taşır” dedi.

”Sağlık meslek lisesinden mezun olan hemşireleri arttırmanın gayreti içine gireceğiz”

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda
yaptığı konuşmada sağlık alanında bir müjde verdi. ”Sağlık meslek lisesinden
mezun olan hemşireleri arttırmanın gayreti içine gireceğiz. Onları da inşallah
hastanelerimizde değerlendireceğiz” diyen Erdoğan, bu konuyu Bakanlar Kurulu
toplantısında ele aldıklarını bildirdi.

Hemşire ve ebe konusunda açık olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bu
açığın giderilmesi için adım atacaklarını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler