Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Gülen : Şamarı Başkası Değil Biz Yiyoruz

Gülen : Şamarı Başkası Değil Biz Yiyoruz

Gülen : Şamarı Başkası Değil Biz Yiyoruz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2234 Beğen : 0

Gülen’le birlikte ABD’de bulunan ve daha önce twitter’da dershanelerin kapatılmasına karşı sert mesajlar yazan, Herkul.org internet sitesinin editörü Osman Şimşek, bu akşam da ‘bam teli-özel” başlığıyla, Gülen’in birkaç saat içinde yayınlanacak konuşması ndan paragraflar yayınladı.

“MÜDAFA EDECEKSİNİZ….”
Konuşmanın içeriğine ilişkin Osman Şimşek’in twitter’dan yayınladığı paragraflara göre Gülen,, “doğru ve makul olanda ısrar etmek lazım” vurgusu yapıyor ve şöyle diyor;
“Doğru ve makul olanda ısrar etmek lazım. Doğruda ısrar etmemek, batıla meyletmek demektir. “Yıkalım bu okullar ı, batıl bu”, “açılımı durduralım, batıl bu..” Allah hesabını sorar. Sana ait bir şey değil ki, emanet bu! Buna karşı alakasız kalamazsınız;bu, Hakka karşı alakasız kalma demektir; müdafaa edeceksiniz bunu, üslubunuzdan taviz vermeden mutlaka müdafaa edeceksiniz..”

“HİÇ KİMSEYE YAPMADIĞIMIZ ŞEYLERİ YAPTIK…”
Gülen’in yayınlanacak konuşmasında “şamar”dan bahsettiği bölüm ise şöyle;

“Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir’ diyor Hazreti Pir. Birinin o ölçüde sevgiye, takdire tayine, desteklenmeye hakkı yoksa şayet, siz o mevzuda aşırı gittiğinizden dolayı, Allah “onların hakkı o kadar değildi” diye sizi tokatlayabilir. Ben yediğim tokatları bundan biliyorum. Şimdiye kadar hiç kimseye yapmadığımız şeyleri yaptık;

“ŞAMARI BİZ YİYORUZ…”
‘Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir’. Allah tarafından tokat yiyorum, Allah affetsin. Zira kameti kıymetinin üstünde, o ölçüde liyakatı olmayan değer atfetme mevzuu hakikati alt üst etme demektir. Kader “öyle değil bu mesele; alın siz ağzınızın payını” dedi ve bize tokat üstüne tokat indirdi. Şamarı başkası değil, biz yiyoruz.”

BAŞBAKAN ,”BİZE ŞAMAR ATMAK İSTİYORLAR” DEMİŞTİ
Başbakan Erdoğan , Rusya dönüşünde dershanelerin geleceği ile ilgili soruya şöyle yanıt vermişti;

“Benim Hoca Efendi’yle bu ara bu konuya yönelik bir görüşmem olmadı. Ancak ilgili bir çok medya içerisindeki arkadaşlarla, medya dışındaki arkadaşlarla görüşme talebinde bulunan birçok kardeşimizle bu konuda görüşmelerim oldu. Kendilerini düşüncelerini söyledim. Bu Hüseyin Çelik’in Bakanlık döneminde başlattığımız, belli bir gruba yönelik bir adım değildir. Bu tümüyle dershane zihniyetinin dönüştürülmesine yönelik bir adımdır. Bunu kasıtlı olarak bazı kesimler hala kapatmak olarak takdim ediyorlar. Burada bir defa böyle bir suçlu aramak gibi bir yaklaşım yok ki böyle bir başlık atılıyor. Ben bu başlığı da iyi düşünülerek atılmış bir başlık olarak görmüyorum. Ve demişiz ki dershanecilikten okula dönüşelim. Hatta bu okullardan hizmet alalım dedik. Ve hatırlarsanız Danıştay bunu o zaman reddetti. O zaman basın bize ‘Cemaat’in okullarına hükümet şu anda destek vermek için böyle bir yasal düzenleme yaptı’ dediler. Biz bu yüzden şamar yedik. Şimdi bakıyorum farklı bir şamarı da bu kardeşlerimiz hükümete atmak istiyorlar. Bu kapatma olayı değildir, yeni başlamış bir süreç değildir. Bunu devletle, hükümetle böyle bir kavgaya dönüştürmek değil. Biz çözümü bu noktada ürettik, ortaya açıkça koyduk, şu anda MEB çalışmalarını yapıyor. Bakanlar Kurulu’nda sunum yapıldı, eksik gördüğümüz çalışmaları gördük, bu çalışmalardan sonra adımlarımızı atacağız.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler