Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Gazze'de ölü sayısı 121'e yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 121'e yükseldi

Gazze'de ölü sayısı 121'e yükseldi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2070 Beğen : 0

İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 121'e yükseldi. İsrail, silahsız savunmasız Filistinli göstericilerin üzerin de ateş açtı

İsrail'in "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 121'e, yaralıların ise 805'e yükseldiği belirtildi.

İsrail, kaçırılan ve daha sonra ölü bulunan 3 gencin HAMAS tarafından öldürüldüğünü iddia ederek başlattığı Gazze’ye yönelik saldırılara devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah kentini hedef alan İsrail hava saldırısında iki Filistinli öldü, 20 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde yeniden saldırıya başlayan İsrail, Gazze'de iki noktayı havadan vurdu; biri çocuk, biri kadın 5 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 121 kişinin öldüğünü, 805 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade eden Kudra son olarak, Refah kenti ile Tel el-Heva Mahallesi'ndeki iki eve hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Kaçırılıp öldürülen 3 gencin katilinin HAMAS olduğunu ileri süren İsrail, Gazze’de kafelere, evlere ölüm yağdırıyor. Minik Yasemin Mutavek de kurbanlardan biri. Dün toprağa verilen Mutavek’in cenazesinde öfke ve acı hâkimdi.

İsrail ordusu Gazze’de 400’den fazla hedefi vururken, HAMAS tarafından İsrail’e atılan 12 roketten 8’ini “Iron Dome” (Demir Kubbe) adlı sistemle etkisiz hale getirdi. Çoğu kişinin, Filistin’in güneyinde yer alan bir eve ve kafeye yapılan saldırıda öldüğü belirtildi. Kafedeki kişiler, Dünya Kupası yarı final maçını izlerken vuruldu.

İsrail Gazze'de bir camiyi vurdu

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze'ye düzenledikleri saldırılarda bir camiyi vurduklarını duyurdu. Bakanlığın resmi twitter sitesinden sayfasından yapılan açıklamada, Gazze'de bulunan bir camiyi vurdukları duyuruldu.

SALDIRILARDA 26 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölenler arasında 1-5 yaşlarında 26 çocuk ile12 kadının da bulunduğu belirtildi.

ÖFKE VE ACI

İsrail’in hava saldırıları büyük trajedilere de sahne oluyor. Saldırıda hayatını kaybeden 5 yaşındaki kız çocuğu Yasemin Mutavek’in cenazesi, yakınları tarafından toprağa verildi. Cenazede öfke ve acı vardı. İsrail’in evini bombalamasıyla kızı ve eşini kaybeden baba ise son kez kucağına aldığı kızını yanaklarından öptü.

METRELERCE SAVRULDU

Atılan bombalardan biri de Filistinli Mustafa Malaka ve ailesinin evine isabet etti. Bombanın etkisi ile Malaka, camdan metrelerce uzağa savruldu. Bu sırada yine evde bulunan eşi ve oğlu hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Mustafa Malaka’nın tüm müdahalelere rağmen öldüğü söyleniyor. Bir başka bomba ise 8 kişinin yaşadığı bir eve düştü.

İsrail ordusu sözcüsü, ölümlerle ilgili, “Bu bir trajedi. Hedefimiz bu değildi” şeklinde açıklama yaptı. Bu evin Hamas üyelerinden Odeh Kaware’ye ait olduğu iddia edilmişti.

30 DAKİKADA 80 NOKTAYA BOMBA

İsrail’in karadan, havadan ve denizden yoğun biçimde sürdürdüğü saldırılarda 550’den fazla noktanın havaya uçurulduğu bildirildi. Jerusalem Post Gazetesi’ne göre çarşamba akşamı yarım saat içinde 80’den fazla hedef vuruldu. Israil’in Gazze topraklarına attığı bombaların ağırlığı 400 tonu geçti.

100 AİLE EVİNİ TERK ETTİ

İsrail’in yoğun saldırılarından ötürü Gazze’nin Israil sınırına yakın yaşayan 100 bin Filistinlinin evini terk edip kıyı bölgelere gittiği haber veriliyor. Debka sitesinin haberine göre sınırdaki Beyt Layiha ve Beyt Hanun köyleri de tamamen boşaltıldı.

BM’DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ateşkes için taraflarla görüştü. Basın toplantısı düzenleyen Ban, “Gazze bıçak sırtında” dedi. BM Genel Sekreteri, sözlerine şöyle devam etti: “Kötüye giden durum, kimsenin kontrol edemeyeceği bir hal almaya başladı.”

OBAMA'DAN NETANYAHU'YA DESTEK!

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze’deki durumla ilgili İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başban Obama, görüşmede Hamas ve Gazze’deki diğer terör örgütleri tarafından İsrail’e yapılan roket saldırılarını bir kez daha kınadı ve İsrail’in bu saldırlara karşı kendisini savunmaya hakkı olduğunu belirtti.

Bölgede gerilimin daha fazla artma riskine karşın endişelerini aktaran Obama, tüm tarafların sivillerin yaşamlarını korumak ve sükuneti yeniden sağlamak için ellerinden gelen bütün çabaları göstermeleri gerektiğini kaydetti. Obama, ABD’nin Kasım 2012’deki ateşkes anlaşmasına dönülmesi dahil, taraflar arasındaki düşmanlıkların sona erdirilmesine katkı sağlamaya hazır olduğunu aktardı.

Telefon görüşmesinde Obama, 3 Yahudi gencin ölü bulunmasıyla ilgili İsrail halkına taziye dileklerini bir kez daha tekrarlayarak, Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırılarak öldürülmesi olayında şüphelilerin gözaltına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Obama ayrıca, İsrail askerleri tarafından dövülen Amerikan vatandaşı Tarık Hudayr’ın olayı ile ilgili endişelerini dile getirerek, İsrail’in olayı aydınlatmaya yönelik çabalarını takdir etti.

İSRAİL, DEYRU'L- BELAH KENTİNE HAVA SALDIRISINDA BULUNDU

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah kentini hedef alan İsrail hava saldırısında iki Filistinli öldü, 20 kişi yaralandı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler