Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Gazı yakan, içkiyi içen ödesin!

Gazı yakan, içkiyi içen ödesin!

Gazı yakan, içkiyi içen ödesin!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 6077 Beğen : 0

Akşam gazetesinden Mehmet Ali Ergün’e konuşan Enerji Bakanı Yıldız, doğalgazda olası fiyat artışıyla ilgili benzin ve alkolü örnek verdi: 'Alkollü içeceğe zam yaparak bu yükü yalnızca içenlere mi yüklemek doğru, yoksa içmeyenlerin de olduğu 75 milyon vatandaşımıza da mı bu yükü dağıtalım? Bunun diyalektiği budur. Biz 75 milyonun tamamına dağıtmaktansa kim neyi kullanıyorsa bedelini ödesin diyoruz...'


BU ARTIŞI BEKLEMİYORDUK Ardından da Maliye Bakanı Şimşek'in 'BOTAŞ çok büyük zarar ediyor' sözlerine vurgu yaparak 'BOTAŞ, doğalgazı aldığı fiyattan daha düşük satıyor. Bu da ciddi bir yük oluşturuyor. Türkiye , gazı 27 Avrupa Birliği ülkesinde ikinci veya üçüncü ucuz kullanan ülke. Son dört ay içinde doğalgaz fiyatları yüzde 27 zamlandı. Bu kadarını açıkçası beklemiyorduk. Bunların hepsi bizi zorda bırakıyor' diye konuştu.


BU KIŞ FATURALAR YÜZDE 30 DAHA PAHALI OLACAK Bakan Yıldız, zamla ilgili 'ne var, ne de yok' dese de Ankara 'daki genel beklenti; yüzde 12'lik zammın her an açıklanabileceği yönünde. Bugün gözler EPDK'da olacak... Vatandaş henüz 1 Nisan'da yapılan yüzde 18'lik astronomik artışı (ısınma gibi bir ihtiyacı olmadığı için) faturalarda hissetmemişti. Fakat şimdi bu yüzde 18.27'ye bir de yüzde 12'lik artış eklenirse evler yüzde 30 daha pahalı ısınacak. Geçen kış, aylık 400 lira doğalgaz faturası ödeyen bir ailenin faturası bu kış 520 liraya çıkacak. Türkiye'deki elektrik üretiminin yüzde 50'si doğalgaz çevrim santrallarıyla gerçekleşiyor. Yani gaza zam, elektrik fiyatlarını da otomatik olarak artıracak. Buna bir de sanayicinin üretimde kullandığı enerji ve elektrik maliyet artışı eklendiğinde böyle bir zam gıdadan tekstile ve ulaştırmadan kadar tüm hayatımızı etkileyecek...


İRAN GAZI İÇİN İYİMSER İran gazıyla ilgili tahkim sürecinden de bahseden Yıldız, 'Biz İranla ilişkilerini en fazla geliştiren ülkelerdeniz. Ama benim görevim öncelikle kendi vatandaşımın hakkını gözetmek. Oradan gelen gaz, uluslararası fiyatların üzerinde. İran da fiyatın yüksek olduğunun farkında. Ciddi bir fark var arada. Ben İran'ın, bu fiyatı tahkimin bitmesinden önce sonuçlandıracağını umuyorum' diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler